Samochód firmowy: bus czy jakiś dostawczak? doradzcie

19 Maj 2015, 23:06

Witam, dostałem dofinansowanie do firmy o usługach budowlano-remontowych, powolutku juz wiekszość spraw pozałatwianych oraz sprzętu nakupywanego lecz została ostania kwestia - jaki samochód bedzie najodpowiedniejszy?
Kwotę jaką posiadam na wydatek to do 10 tyś. Odjąc wszystkie opłaty oraz koszta eksploatacji np. wymiany płynów to zostanie myśle ze, spokojnie z 8 000zł.
Firma narazie jest dwu osoba i bedzie sie zajmować drobnymi uslugami budowlanymi np remonty mieszkań , elewacje oraz inne. Samochód musi być pojemny oraz znosić dosyć spore obciążenie, np taki by zmiescil i pociągnął rusztowanie , worki z cementem itp (myse ze z 500 kilo na pace).
Rozważam kilka opcji miedzy busem np VM transporter, a np. jakimś dostawczakiem np. Reno Kangoo i ta renówka troche bardziej odpowiada bo i do codzinnego uzytu lepiej sie spisze ale czy zda egzamin związany z firmą? Oto jest pytanie dla was i czekam na jakies inne propozycje , porady, podpowiedzi, Dziękuje, pozdrawiam forumowiczów.
dyzio94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: brak
0

20 Maj 2015, 06:16

Niedawno był tutaj podobny temat maly-dostawczak-vt84988.htm
VW T4 to też dobra opcja,ode mnie Jumpy/Expert/Scudo z 1.9TD/JTD pod maską. Silnik prosty jak budowa cepa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

20 Maj 2015, 08:18

Ja bym polecił kaczkę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w bardzo ładnym stanie ale to tylko link poglądowy i nie wiem czy potrzeba ci takiego dużego auta.
Z mniejszych to ford transit (nieco mniejszy na poziomie T4)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

05 Lip 2016, 12:57

moim zdaniem jakaś t4 byłaby lepszym wyjściem, bus to wielki gabaryt, nie wiem czy akurat taki jest ci potrzebny. Ja w tamtym miesiacu wzialem uzuwanego citroena berlingo z chłodnią w leasing, bo nie miałem wystarczająco dużo kasy na nowego. Teraz fajne opcje leasingu są w ideabanku.
piegus
Początkujący

Auto: fiat
0

05 Lip 2016, 13:15

piegus napisał(a): Teraz fajne opcje leasingu są w ideabanku.

Chyba raz już udzielałeś rad w jednym temacie dotyczących leasingu proponuje odświeżyć pamięć i nie proponować usług parabanku... ewentualnie użyj klawiatury i napisz hasło w google "getin opinie" może zrozumiesz o co chodzi :evil:

A tym czasem dla odświeżenia

samochod-do-miasta-za-50-tys-vt94225-15.htm?hilit=leasing
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyróżnienie w plebiscycie "Auto Lider" dla Audi S7
    Audi S7 zdobyło wyróżnienie w plebiscycie Auto Lider, który jest organizowanych w Polsce przez redakcję tygodnika Motor i miesięcznika Auto Świat. To sportowe z coupe zwyciężyło głosami czytelników i ...
    Audi Design - nowe koncepcje i kreatywne idee przyszłości
    W przyszłości nie będzie istniał tylko jeden jedyny typ samochodu - formy mobilności będą różne. Dlatego projektanci Audi tworzą nowe koncepcje i kreatywne idee. Zasadniczo, kierują się wytyczną nowoczesnego sportowego ...