Samochod (glownie) na wycieczki - 5-8k

08 Wrz 2014, 10:48

Nowa propozycja, do montazu gazu:

[link do oferty na Olx wygasł] - nie za niska ta cena? Jesli sie nie myle cos widze na progu kierowcy.
moriraaca
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Wrz 2014, 17:05

Cena adekwatna do stanu, w środku syf, ruda bierze a nie powinna więc w bok musiał dostać tak że próg ucierpiał, chyba że o jakis krawężnik czy cuś..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Wrz 2014, 19:41

Koniu niekoniecznie sąsiadka od 2000roku miała taką cytryne,oddała ją synowi jakieś 2lata temu,auto bezwypadkowe garażowane a rdzewiało..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Wrz 2014, 19:48

To dziwne :? Z tego co wiem nie ma prawa bo ocynk :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

08 Wrz 2014, 20:23

No własnie sam byłem w szoku,może taki egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Wrz 2014, 21:32

Nowa oferta do oceny:

[link do oferty na Olx wygasł]

EDIT: podlinkowane wiecej zdjec: http://laguna.strefa.pl/megane/

Silnik 1.6 - nie 2.0 jak polecales Koniu ale moze da rade? Plus za LPG. Nie wiem czy to przy lewym tylnym kole to rdza, czy raczej bloto?

BTW, jakby ktos mial czas i ochote - w dalszym ciagu nie pogardze ocena meganek i xsar z wczesniejszego posta ;-)
moriraaca
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...

09 Wrz 2014, 05:12

No ładna ta Megana ale patrząc na trzecie zdjęcie i ten lewy tył nie warta tych 6k..
Barol
Awatar użytkownika

09 Wrz 2014, 11:14

Rozumiem, ale z drugiej strony wiadomo ze raczej igly za te pieniadze nie kupie ;-) Jest sie sens targowac? Moze jakby zszedl do nizszej ceny bardziej by sie oplacalo? Tak czy siak chyba przejde sie ogladnac, chyba nie zaszkodzi. A alternatyw na razie malo :/
moriraaca
Nowicjusz

09 Wrz 2014, 15:48

Ja bym max 5 koła dał, tył ucierpiał trochę i te poprawki. Szyba, zderzak, lewy tył..
Koniu
Forumowicz VIP

09 Wrz 2014, 19:47

Próbuj negocjować bo poza tym tyłem zła nie jest.
Barol
Awatar użytkownika

10 Wrz 2014, 00:17

Ide wkrotce zobaczyc.

W miedzyczasie, nowa meganka, choc chyba gorsza opcja:
[link do oferty na Olx wygasł]

Przy okazji, kolega doradzil mi zakup Audi, ze starszego rocznika - jako ze podobno bedzie sie ladnie trzymac. Akurat pojawily sie takie przykladowe oferty:
A3: [link do oferty na Olx wygasł] (chyba ciut dla mnie za maly model)
A4: [link do oferty na Olx wygasł] (dosc drogo, ale prezentuje sie nie najgorzej)

Co myslicie o tym pomysle?
moriraaca
Nowicjusz

10 Wrz 2014, 06:18

Ta niebieska Megana dostała z przodu.
A3 i A4 nie ten budżet.
Barol
Awatar użytkownika

10 Wrz 2014, 15:56

a4 2.5 TDI? :shock: Jestem na nie.
Megane wygląda słabo, jedź obejrzeć tamtą pierwszą. Jest do poprawek ale z drugiej stony jak sprzedaje to logiczne że nie będzie dokładał.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Wrz 2014, 20:51

Ogladnalem ta meganke. Generalnie wydaje sie zdecydowanie zadbana, wszystko co testowalem dzialalo bez zarzutu, silnik chodzil ladnie, zadnych stukow szumow, nic. Mankamenty wlasciwie tylko te co widac na zdjeciach, 3 niewielkie ogniska korozji (2 widoczne na zdjeciach - tylny lewy blotnik i pod znaczkiem renault, trzecie widoczne po otwarciu klapy bagaznika po prawej - nie wieksze niz tamte 2), tylny zderzak oczywiscie. Ten problem z przednia szyba wlasciwie niezauwazalny, na zdjeciach sie wyraznie odznacza, w rzeczywistosci prawie zapomnialem o to spytac bo ledwo widac roznice.

Dwa problemy nowe ktore wyszly, to butla ma homologacje jeszcze tylko rok. Dodatkowo wyszedl jakis problem z -podobno- zwijaczem poduszki - podobno to nowosc, podobno drobiazg, no ale przez to swieci sie kontrolka poduszek i kontrolka silnika, i ciezko powiedziec czy tylko dlatego.

Chce ja jeszcze zabrac do warsztatu/aso gdzie dowiem sie troche wiecej, ale na ile moge ocenic raczej bym bral, ale... nie gadalismy jeszcze wprost o pieniadzach, lecz z tego co widze cena nie bedzie zbyt podatna na negocjacje, mysle ze jesli ugram rowne 6k to i tak bedzie dobrze. Dalej podtrzymujecie ze to za drogo i ze nie ma co brac powyzej 5?

btw, dolaczam dokladniejsze zdjecia ognisk korozji - bylo juz troche ciemno jak robilem, ale raczej widac: http://imgur.com/a/C9I66#0
moriraaca
Nowicjusz

11 Wrz 2014, 21:02

Chyba z każdej strony tłuczona była choć akurat te nadkola w tych miejscach gniły :? Ja bym max 5k dał nie więcej.
Koniu
Forumowicz VIP