Samochod hatchback do 20-25tys

01 Gru 2014, 14:48

witam, poszukuje samochodu dla siebie, jestem mezczyzna, ale tez aby moja druga polowa mogla jezdzic, sam oczywiscie kupilbym sedana powiedzmy wyzszej klasy typu audi a5, bo takie limuzynki mi sie podobaja, lecz tak jak mowie, ona tez musi potrafic tym jezdzic, a boje sie ze za chwile autko by juz nie bylo w tak dobrym stanie jak po kupnie :) przejezdzamy lacznie okolo 20tys km, duzo po miescie, ale jeszcze wiecej po trasie, moj wybor padl na silniki benzynowe ktore chcialbym przerobic na lpg. poki co jezdzimy corsa rocznik 97' :D samochod daje rade lecz jedna kwestia nas niepokoi, czyli to jak dlugo jeszcze pojezdzi i niestety uniemozliwia nam to wypady to pieknych wloch. zastanawialismy sie nad fiesta mk7, renault megane III, kia ceed oraz citroenem c3 II
co z tego moglibyscie polecic i czy cokolwiek bedzie mialo prawo bytu jako silnik przerobiony na lpg. dodam jeszcze, ze czasem musialbym przewiesc jakas pralke czy piekarnik, ale mysle ze po zlozeniu siedzen wszystko wejdzie, najbardziej zalezy mi na ekonomii jazdy i tym aby czesci byly tanie, mechanika mam w rodzinie wiec mysle ze sobie poradzi. mam nadzieje ze nie jestem zbyt wymagajacy, POMOZCIE BO MAM OKROPNY METLIK W GLOWIE Z CZYTANIA TYCH WSZYSTKICH NIEPROFESJONALNYCH FOR INTERNETOWYCH! :o
BARBABIETOLA
Obserwowany

Auto: nie mam

01 Gru 2014, 19:54

BARBABIETOLA napisał(a):fiesta mk7, renault megane III, kia ceed oraz citroenem c3 II

Dużo Fiest po flocie ale aut udane
Z megane może być różnie w tej kasie. Należy omijać 1,5dCi.
W kii wszystkie silniki ok. Omijać należy auta z czerwonym lakierem, bo się łuszczy bezbarwny lakier.
Citroena nie znam ale autko bardziej damskie wg mnie :)

Teraz podsumowując Twoje wymagania:
- benzyniak, bo w mieście się sprawdzi, a z racji dużych przebiegów założyć możesz LPG
- kompromisem będzie kompakt. Nie tak ciasny jak Fiesta czy C3 i nie tak duży jak A4.
Moje propozycje:
- Hyundai i30
- Fiat Bravo
- Ford Focus ale tylko benzyna, bo nie lubi LPG
- Opel Astra III
- Mazda 3
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008