09 Mar 2016, 00:40
Cześć,
Przymierzam się do kupna samochodu, głównie do miasta, więc nie biorę pod uwagę silników diesla/diesela. Początkowo chciałem wydać około 5-6 tysięcy, żeby przyśpieszyć zakup dwóch kółek. Ta myśl nadal jest z tyłu głowy, jednak priorytetem jest samochód.
Pojazd musi mieć 4/5drzwi. Chcę założyć instalację gazową, więc chyba zawęża to gamę silników. No, chyba, że auto będzie palić około 6 litrów przy spokojnej jeździe. Gaz najchętniej założyłbym sam (nie sam sam, wiecie o co mi chodzi), żeby mieć pewność bezawaryjności.
Zastanawiam się nad Xsarą, według mnie niezłe autko i biorę je pod uwagę. Tylko niewiele jest ogłoszeń, szczególnie z regionu w którym mieszkam. Myślałem też o Hondzie Civic, od wersji V do VII. Nie pociąga mnie niemiecka motoryzacja, choć nie odrzucam Astry 2. Dziś trafiłem na Volvo S/V40 i się zakochałem. Nie brałem pod uwagę kombi, ale to mi się podoba.
Cieszyłbym się, gdyby samochód dawał radość z jazdy (moc) i radość z posiadania (bezusterkowość, choć tego nikt nie zagwarantuje, ale chcę zminimalizować ryzyko).
Jestem z granicy małopolski i podkarpacia.
/Edek mówi, że przejechać się po samochód tego warty to nie problem, na przykład na Śląsku jest sporo interesujących mnie ofert, jeśli sprawdziłbym kilka jednego dnia to może trafiłbym na ten idealny./
Mam nadzieję, że moje wypociny są w miarę czytelne, pozdrawiam forumowiczów, no i proszę o porady.
PanRyba