Samochód kombi dla dwójki dorosłych + dwójki psów - max 11tys pln

23 Mar 2016, 21:06

Witam,

jestem tutaj całkowicie nowy i poszukuję porady. Chciałbym kupić używane auto dla dwójki dorosłych plus aktualnie dwóch psów średniej wielkości.

- budżet - ok. 11tys pln - chciałbym tutaj się zamknąć całkowicie tzn. rejestracja etc. oraz ewentualne założenie instalacji gazowej itp.

- rejon - wielkopolska choć mam taką prace iż istnieje ewentualność obejrzenia auta nawet z drugiego końca Polski

- użytkowanie - głównie miasto (stąd myślę, że benzyna będzie lepszym rozwiązaniem - plus ewentualny gaz), raz w miesiącu jakaś dłuższa jednorazowa trasa 300-500km

- własne potrzeby - w miarę pojemny bagażnik, klimatyzacja, mile widziany byłby podłokietnik (niby banalna sprawa, a czasami robi różnicę), elektryczne szyby, mile widziany tempomat, el. lusterka, abs,

moimi typami były:
-peugeot 307sw
-renault megane 2
-mazda premacy
-peugeot 206
-ford focus mk1
-citroen xsara picasso

chciałbym zasięgnąć porady bardziej doświadczonych kolegów z forum jak sprawa wygląda z awaryjnością, kosztem eksploatacji, który nadawałby się do zagazowania, a także który byłby optymalnym wyborem przy wyżej wymienionym zakresie kilometrażu. Jestem również otwarty na inne propozycje. Z góry dziękuję!
Pedreiro
Obserwowany

Auto: nie mam

23 Mar 2016, 21:48

Mazda Premacy byłaby OK. Mało awaryjna, tania w utrzymaniu. Silnik 2.0 + lpg.
Tylko poszukajcie takiej mało zrudziałej to posłuży Wam.
Po zakupie warto spód i nadkola zabezpieczyć.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Kwi 2016, 08:40

Xsara Picasso bardzo dobre rozwiązanie
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zatrzymać się i zwolnic to nie to samo!
    Często można zaobserwować sytuacje, gdy kierowcy zamiast całkowicie zatrzymać pojazd - np. przed znakiem stop czy przy zielonej strzałce do skrętu w prawo – jedynie redukują prędkość. Grozi to kolizją, policja może ...