REKLAMA
Witam,
jestem tutaj całkowicie nowy i poszukuję porady. Chciałbym kupić używane auto dla dwójki dorosłych plus aktualnie dwóch psów średniej wielkości.
- budżet - ok. 11tys pln - chciałbym tutaj się zamknąć całkowicie tzn. rejestracja etc. oraz ewentualne założenie instalacji gazowej itp.
- rejon - wielkopolska choć mam taką prace iż istnieje ewentualność obejrzenia auta nawet z drugiego końca Polski
- użytkowanie - głównie miasto (stąd myślę, że benzyna będzie lepszym rozwiązaniem - plus ewentualny gaz), raz w miesiącu jakaś dłuższa jednorazowa trasa 300-500km
- własne potrzeby - w miarę pojemny bagażnik, klimatyzacja, mile widziany byłby podłokietnik (niby banalna sprawa, a czasami robi różnicę), elektryczne szyby, mile widziany tempomat, el. lusterka, abs,
moimi typami były:
-peugeot 307sw
-renault megane 2
-mazda premacy
-peugeot 206
-ford focus mk1
-citroen xsara picasso
chciałbym zasięgnąć porady bardziej doświadczonych kolegów z forum jak sprawa wygląda z awaryjnością, kosztem eksploatacji, który nadawałby się do zagazowania, a także który byłby optymalnym wyborem przy wyżej wymienionym zakresie kilometrażu. Jestem również otwarty na inne propozycje. Z góry dziękuję!