Samochód kombi za około 20-22 tyś

04 Kwi 2013, 19:34

tylko że części drogie do volvo
Pablo232
Nowicjusz

Auto: volvo, man, lexus

06 Kwi 2013, 12:04

Panowie proponuje małą zabawę bo nie mogę się za bardzo zdecydować, proponuję abyście przypisali do każdego samochody punkty od 1- do 5 (1 najgorszy wybór, 5 najlepszy) głównie pod względem bezawaryjności, zobaczymy co wyjdzie. Miło by było gdyby przy ocenie 1 i 2 napisać główne powody czemu nie:). Poniżej samochody które jestem w stanie zamienić za passata:) oczywiście tylko kombi i tylko benzyna.

1 Toyota Avensis II 1.6 lub 1.8 VVTi roczniki 03-05
2 Mazda 6 2.0 roczniki 05-06
3 volvo v50 1.8 rok 05 może 06
4 skoda octavia 1.6 lub 1.8
5 vectra c 1.8

Z góry dzięki za opinie:) Pozdrawiam !
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

06 Kwi 2013, 13:08

Kolego powiem Ci tak ,toyota bardzo dobry wybór,sam jeżdżę rav4 i jestem bardzo zadowolony (2 lata użytkowania i zero problemów ) czyli 5.Volvo szukam takiego dla syna ,tyle tylko że diesla.Rozmawiałem z kolegami którzy naprawiają volvo , mówią że bardzo dobry wybór.Jeżeli chodzi o ceny części ,wcale do volva nie są drogie , wejdż na allegro i będziesz miał porównanie z innymi autami.Ja to zrobiłem i uważam że jest ok.Czyli według mojej oceny 5. Musisz tylko uważać na handlarzy ,i dokładnie sprawdzić auto przed zakupem.Te ich przebiegi i określenie igła to wielki pic.Octavia uważam też dobry wybór ale nie chcę się głębiej wypowiadać, gdyż nie miałem z nią bliskiego kontaktu.Wiem tyle że dużo chodzi ich w firmach i nie przysparzają większych kłopotów.Vectrę miał mój syn i nie było to najlepsze auto. Mazda 6 nie najgorsza ,tyle mogę o niej powiedzieć. Także według mnie , któryś z tych trzech pierwszych opisanych przeze mnie samochodów. A najważniejsze dobrze sprawdzić przed zakupem , najlepiej w serwisie nie duży koszt ok.200zł ale bezpiecznie.
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Kwi 2013, 19:06

Jeśli chodzi o volvo v50 to w tym budżecie w wersji momentum kupisz z rocznika 04-05 w miarę dobrym stanie z przebiegiem powyżej 200tyś.km. Młodsze może uda Ci się znaleźć ale byłbym mega ostrożny bo prawdopodobnie będzie po "przygodach". Auto generalnie bardzo dobre w prowadzeniu i osiągach, jest co raz więcej nieautoryzowanych stacji obsługi które nie ździerają tak jak ASO i też robią na oryginalnych częściach. ASO robi od czasu do czasu akcje promocyjne, np. za 800zł można zrobić przegląd okresowy (wymiana oleju i filtrów, sprawdzenie auta). Ceny nie są niskie ale jak wszystko robi się na czas to nie będziesz miał większych problemów. Volvo nie jest dużym autem więc najlepiej wsiądź i przymierz się bo wiem że ludzie powyżej 180cm narzekają na brak miejsca. Co do całej reszty V50 to jest to bardzo praktyczny, intuicyjny w obsłudze samochód, komfort i poziom bezpieczeństwa jest duży już od wersji podstawowej.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna