REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ty jako właściciel auta musisz dopełnić tych formalności, pomimo że w dowodzie rejestracyjnym figuruje jeszcze poprzedni właściciel. Powinieneś w tej sytuacji przedstawić w urzędzie umowę sprzedaży i odpowiednie dokumenty o kasacji auta oraz złożyć wniosek o wyrejestrowanie pojazdu. Tu od momentu oddania auta do kasacji i otrzymania oświadczenia o unieważnieniu dowodu rejestracyjnego, karty pojazdu oraz tablic rejestracyjnych pojazdu masz 30 dni na zgłoszenie tego faktu.dedek2 napisał(a):mówił żebym nic nie robił, bo to auto nie będzie już rejestrowane tylko pójdzie na części a jak pójdę teraz do urzędu to mogą się przyczepić
Rokiko napisał(a):Powinieneś w tej sytuacji przedstawić w urzędzie umowę sprzedaży i odpowiednie dokumenty o kasacji
dedek2 napisał(a): sprzedałem go do kasacji pojazdów na podstawie umowy kupna sprzedaży
Ja osobiście tak robiłem bo taki jest obowiązek sprzedającego..bonifacy napisał(a):Nie pamiętam czy ten fakt musi być poprzedzony wizytą w WK i adnotacją potwierdzającą wyrejestrowanie / sprzedaż na umowie KS
Ręce opadają . Jakie zdanie tablic , jakie dokumenty z kasacji ? Jeszcze raz zacytujęKao napisał(a):Nie ma takiej potrzeby bo wszystkie dokumenty dostarcza kasacja, w obowiązku sprzedającego jest tylko zdanie tablic rejestracyjnych ale może być nawet wysłane pocztą
Zapis do kasacji możemy sobie odpuścić bo pewnikiem tak bajdurzył i opowiadał bajki kupujący . Jednym słowem sprzedałdedek2 napisał(a): sprzedałem go do kasacji pojazdów na podstawie umowy kupna sprzedaży