Samochód - motorower

30 Sie 2007, 23:09

Witam!
Jestem tu nowy i mam pytanie.
Otóż od jakiegoś czasu rozmyślam czy dałoby radę zrobić samochód -motorower, tj. samochód o silniku 49cm. Motorower to także pojazd dwuśladowy, więc prawnie chyba nie ma problemu?
Więc pytam się czy ktoś miał z takim czymś styczność i czy takie coś jest chociażby teoretycznie możliwe.
Pozdrawiam :)
Strzelec
Nowicjusz

06 Wrz 2007, 00:27

E? Rany, chyba rama i cała konstrukcja musiałaby być z papieru... nie... i to za ciężkie, żeby taki silniczek od kosiarki uciągnął...
DFireCrow

07 Wrz 2007, 20:49

no i mylisz sie fire crow :D bo jest takie coś jak auto motorower google.pl ci przepowie przyszłość :D poszukaj na allegro w motorowerach a znajdziesz
gucio93
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siemianowice Sląskie

08 Wrz 2007, 00:37

No i tak patrzę... i jest coś, ale na prawko B1, najmniejsza pojemność silnika to 160ccm... A nie 49.... Na Allegro nie znalazłem nic... O, przepraszam, znalazłem... Pojemność silnika 49,9... Prędkość max 40 km/h.... To jest... niecałe 25mph :!: :shock: Przecież to jest wkurwiajka, a nie pojazd nadający się na drogi publiczne :!: :!: :!: Ludzie, opanujcie się! Z tego co zdążyłem zauważyć z historii motoryzacji, to samochody raczej z dekady na dekadę jeżdżą coraz szybciej i po to są produkowane... a nie po to żeby jeździć coraz wolniej.... :lol: O rrrany, a ileż to pali... 3,5 - 4,5 litra! Mordunku :!:
DFireCrow

17 Wrz 2007, 20:02

Jest takie coś - ligier. Nowe wersje wyciągają do 80 km/h. Nie wiem jak szukaliście, ale na allegro jest tego pełno [link do oferty na Allegro wygasł]
Uzytkownik
Nowicjusz

18 Wrz 2007, 09:29

Co do pojazdu nazywanego "Ligier", jest takie cos ale smiesznie to wyglada na drodze w moim miescie jezdzi cos takiego i zawsze wszyscy na niego trąbili, to chłopak na tylnej szybie wielkimi literami napisał sobie "I TAK SZYBCIEJ NIE POJADE" .
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...