Samochód - motorower

30 Sie 2007, 22:09

Witam!
Jestem tu nowy i mam pytanie.
Otóż od jakiegoś czasu rozmyślam czy dałoby radę zrobić samochód -motorower, tj. samochód o silniku 49cm. Motorower to także pojazd dwuśladowy, więc prawnie chyba nie ma problemu?
Więc pytam się czy ktoś miał z takim czymś styczność i czy takie coś jest chociażby teoretycznie możliwe.
Pozdrawiam :)
Strzelec
Nowicjusz

05 Wrz 2007, 23:27

E? Rany, chyba rama i cała konstrukcja musiałaby być z papieru... nie... i to za ciężkie, żeby taki silniczek od kosiarki uciągnął...
DFireCrow

07 Wrz 2007, 19:49

no i mylisz sie fire crow :D bo jest takie coś jak auto motorower google.pl ci przepowie przyszłość :D poszukaj na allegro w motorowerach a znajdziesz
gucio93
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siemianowice Sląskie

07 Wrz 2007, 23:37

No i tak patrzę... i jest coś, ale na prawko B1, najmniejsza pojemność silnika to 160ccm... A nie 49.... Na Allegro nie znalazłem nic... O, przepraszam, znalazłem... Pojemność silnika 49,9... Prędkość max 40 km/h.... To jest... niecałe 25mph :!: :shock: Przecież to jest wkurwiajka, a nie pojazd nadający się na drogi publiczne :!: :!: :!: Ludzie, opanujcie się! Z tego co zdążyłem zauważyć z historii motoryzacji, to samochody raczej z dekady na dekadę jeżdżą coraz szybciej i po to są produkowane... a nie po to żeby jeździć coraz wolniej.... :lol: O rrrany, a ileż to pali... 3,5 - 4,5 litra! Mordunku :!:
DFireCrow

17 Wrz 2007, 19:02

Jest takie coś - ligier. Nowe wersje wyciągają do 80 km/h. Nie wiem jak szukaliście, ale na allegro jest tego pełno [link do oferty na Allegro wygasł]
Uzytkownik
Nowicjusz

18 Wrz 2007, 08:29

Co do pojazdu nazywanego "Ligier", jest takie cos ale smiesznie to wyglada na drodze w moim miescie jezdzi cos takiego i zawsze wszyscy na niego trąbili, to chłopak na tylnej szybie wielkimi literami napisał sobie "I TAK SZYBCIEJ NIE POJADE" .
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...