Samochód na 7-9 osób

07 Lis 2007, 15:35

jestem bardzo mało "samochodowy" a potrzebuję kupić auto na 7 osób z możliwością rozszerzenia do 9. Większość czasu będzie nim jeździć 5-7 osób.
Co radzicie? CHodzi oczywiście o używane. Niestety....
Qubique
Qubique
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo

07 Lis 2007, 17:43

Do 7 osób to może być VW Transporter,Chrysler Voyager i jeszcze może Citroen C8 i Mercedes Viano. Do 9 osób to tylko mi do głowy przychodzi Mercedes Sprinter. Jaki ma być Przedział cenowy ??
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

07 Lis 2007, 21:09

9 osobowy: Renault Master/Opel Movano, Renault Traffic
7: Ford Galaxy/Seat Alhambra/VW Sharan....
V6 rox
Death Angel
Początkujący

10 Lis 2007, 14:46

Puchacz napisał(a):Do 7 osób to może być VW Transporter,Chrysler Voyager i jeszcze może Citroen C8 i Mercedes Viano. Do 9 osób to tylko mi do głowy przychodzi Mercedes Sprinter. Jaki ma być Przedział cenowy ??

ok50 000zł.
Po wstępnym rozeznaniu skłaniam się ku 7 -osobowemu. W grę wchodzą właściwie wszystkie z klasy: Chrysler Grand Voyager, Citroen C8, Ford Galaxy itp. Najlepiej gdyby była taka wersja mini vana z możliwością przewożenia 8 osób. Są w ogóle takie?
Qubique
Qubique
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo

10 Lis 2007, 17:09

Nie chyba nie, sa tylko 7 osobowe. ale proponuje przedłużone wersje tych aut. takie standardowe są krótkie i mało miejsca na bagaż. ja osobiście polecam Chrysler Grand Voyager. Jest duży i dużo miejsca w środku, bagażnik jest pakowny pomimo wersji 7 osobowej.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

10 Lis 2007, 17:45

za taka kwote to niezle autko mozna kupic ja kupilem dogde carawan 3.3l
na gaz siedem miejsc mam tydz dopiero ale chwale se gp
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...

10 Lis 2007, 21:52

i jak ci sie jeździ tym dogem ?? nie masz problemu ?? silnik dobrze sie zbiera na gazie czy raczej taki mułowaty jest ?? i z którego rocznika ??
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

10 Lis 2007, 21:59

ma ponad dwiescie koni ladnie chodzi bardzo cicho we wnatrz w automacie tylko gwizda ,ale nawalaja skrzynie ja mam juz po remoncie 3.3 normalna jazda 13 benzyny bylem za granica i srednio mi tak wyszlo ale potrafi i 18 tu chodzi o komfort tym nie poszalejesz w zakretach
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

06 Sty 2008, 18:54

to ma byc taki mały autobusik to vito albo transporter ,pacyfika,sprinter :)
mati222
Początkujący

06 Sty 2008, 19:29

Wg mnie najodpowiedniejszym będzie VW Transporter/Multivan, albo z grupy Renault Traffic i Opel Vivaro. W nich swobodnie będzie można zabrać do 9 osób i zostanie miejsce na bagaż.
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

07 Sty 2008, 09:11

Krzysiek_85 napisał(a):Wg mnie najodpowiedniejszym będzie VW Transporter/Multivan, albo z grupy Renault Traffic i Opel Vivaro. W nich swobodnie będzie można zabrać do 9 osób i zostanie miejsce na bagaż.

Traffica i Vivaro sobie odpuść są bardzo awaryjne np. po 60tys.km siada turbosprężarka w Trafficu (nie wiem jak w Vivaro). Ale Multivan i Caravelle super samochody jeszcze 2.5TDi. :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

09 Sty 2008, 17:51

Ja polecam Toyote Land Cruser to limuzyna w terenowym wydaniu super.
:D :D
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań