K1LL3R napisał(a):Przy prędkości 190kmh przez 100km wziął 10,6l
proszę Cię przestań bajki opowiadać Po 1 nie da się taką prędkością przejechać prawie 200km po 2 silnik by nie wytrzymał, już napewno nie alfowski po 3 przemilczę to spalanie
Skoro on nie pali tylko jedynie wącha i to jeszcze LPG to nie sprzedawaj, jeździj, może zacznie nawet produkować
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
To ja podam swoje spalanie na LPG: S60 2.4T+automat 5-biegowy, przy 130km/h (licznikowe, nie rzeczywiste) wychodzi około 10l/100km, przy 140km/h około 11l. Auto jest dość ciężkie (1560kg w dowodzie rejestracyjnym), ale to wyniki przy średnim obciążeniu (2-3 osoby) i mały bagaż. Podobne ilości paliwa spali Volvo V70 II-generacji z każdym silnikiem benzynowym (wszystkie to r5), bardziej na spalanie wpłynie wciskanie gazu do dechy (które pewnie częstsze będzie w wolnossącym silniku niżw turbo). V70 III-generacji bazuje na Mondeo Mk4, jest cięższe, taki 2.0 145 będzie już trochę za słaby przy prędkościach autostradowych. Optymalnie wyjdzie 2.5T 210KM, spodziewałbym się wyników na poziomie 12-13l na autostradzie. W Mondeo Mk4 tez jest ten silnik (2.5T 220KM). A i pamiętaj, że automat 5-biegowy ma trochę niższe obroty niż manual (u mnie przy 150km/h jest 3000 obrotów).
To ja mam 4k rpm przy 170kmh, chyba znowu odpuszczę rady znaFców, jak pytałem pół roku temu o moją strzałę to usłyszałem, że się nie da. Od tamtej pory zrobiliśmy razem 20k km, gaz się zwrócił a jedyna naprawa to była wymiana łożyska kupionego za śmieszne 120zł
Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...
Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy! Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...
Ja mam w tej chwili superb z 2004r z 1.8T z tiptronikiem i przy 150km/h 3tys obrotów na tempomacie spalanie srednio ok 11 lpg. Ogolnie autko fajne, fotele wygodne i poprawnie wyciszone wnetrze. Latam nim sporo po autostradach w tym na zachód. Butla w kole bromech 67 litrów, wchodzi 53.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.