Samochód na co dzień do 4500zl

27 Kwi 2020, 15:31

Hej. Obecnie posiadam Lanosa 1.5
Jako że dużo ładuje w to auto i co chwila wychodzą nowe rzeczy do wymiany to uznałem że mam dosyć tego auta. Progi i błotniki do wymiany bo rdza. mocowania amortyzatorów rdza, że ciężko było amory wymienić. Jeszcze gaz który nie chodzi jak powinien.
Uznałem że pozbywam się go i szukam czegoś nie koniecznie w gazie.
Autem dojeżdżam codziennie do pracy 20km w jedną stronę do pracy po ekspresówce. Raz w tygodniu trasa 100 lub 250km. Także przebiegi całkiem całkiem. Zależy mi żeby auto było w miarę oszczędne, ale też żeby z pod świateł nie zbierało się jak jakieś gruchoty.
Obecnie wpadł mi w oko peugeot 206 2.0hdi
W tej cenie jestem w stanie złapać dość ładny egzemplarz. Jest jeszcze coś wartego polecenia w ten cenie?
Xylizkb
Początkujący

Zdjęcia: 2
0

27 Kwi 2020, 19:40

Przy tym budżecie nie ma co patrzeć na konkretny model tylko na stan auta i nie zamykaj się tylko na diesla bo przy tak tanich autach możesz się ostro przejechać..

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

27 Kwi 2020, 20:11

Jestem z Wrocławia, ale jestem też co tydzień dwa w Kędzierzynie-Koźlu (więc opolskie śląskie też wchodzą w grę)
Xylizkb
Początkujący

0

29 Kwi 2020, 20:10

Tutaj dość spoko oferta [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

03 Maj 2020, 01:57

Jako że muszę przełożyć kupno samochodu na przyszły miesiąc to muszę zawiesić wątek. Jak da radę to będę koczował na tego rovera. Ale zobaczymy co z tego będzie :)
Można prosić moderację o zamknięcie wątku i przeniesienie do archiwum?
Pozdrawiam
Xylizkb
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W trudnych warunkach liczą się ułamki sekund
    Zima trzyma, a drogowcy nie zawsze nadążają z odśnieżaniem. Samochody z napędem na dwie osie są wtedy bardzo przydatne, choć napęd na cztery koła wynaleziono z myślą o pojazdach wojskowych, by umożliwić im poruszanie się ...