Samochód na długie trasy

05 Wrz 2008, 23:01

Witam, osobiście proponuję Ci volvo s40, sam pokonywałem nim podobne dystanse, na trasie Ci nie stanie ,jeszcze nie widziałem po drodze takiego przypadku , doskonale spisuje się zawieszenie na naszych drogach nie to co w passacie czy audi
smarsw
Nowicjusz

Miejscowość: uk

06 Wrz 2008, 00:32

astro007 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Ja bym się rozejrzał za jakimś mocniejszym TDI, a czy to będzie octavia/golf/passat to już wedle upodobania. Francuzy na takie trasy bym odpuścił...

I tutaj sie z tobą nie zgodzę ja 406 kolegi zrobiłem 4000km i wcale zbytnio nie czułem się zmęczony.

No widzisz, nie czułeś się zmęczony, bo udało Ci się dojechać do celu.

skowron napisał(a):Widzę, że Seep rzucił temat i zapomniał, na którym forum :P

Czemu tak ciśniecie z tym TDI? Według mnie przy opcji jazdy o jakiej pisał Seep, czyli jazda po mieście oraz 1800km raz na 2 miesiące zakładając, że te 1800km jest w jedną stronę, daje to 21.600 km rocznie + to co po mieście. TDI spali w mieście 8 litrów, powiedzmy, że na trasie 6. Ekonomia mówi, że lepiej kupić auto na gaz z instalacją sekwencyjną.

8 w mieście? To ta wersja 130km przy dynamicznej jeździe. Jak kupi 90/110km to spokojnie poniżej 7 w mieście, a na trasie 5. Chociaż ja bym wziął 130 i nie patrzył :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...