Samochód na gaz

22 Lis 2011, 19:57

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A co powiesz o tej? Co prawda nie jest to Toyota ani Avensis ale wygląda przyzwoicie.
Blackwidow
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2010
Auto: Opel Astra 1.4

22 Lis 2011, 20:00

Bordowa ma prawy blotnik w innym kolorze, to nie jest kwestia swiatla, tylko zrobienia autka tak zeby bylo tanio.

Czerwona tylko 1 zdjecie, z gory czyms smiredzi, kolo lampy widac ze jest krzywo przod zlozony.

Corolla, krzywy przod, na dodatek gnije, tanio zrobiony pare lat temu, ale jak ktos tym jezdzil jakis czas to plus, bo moze mechanicznie dobrze zrobiona, albo tylko byla blacharka to zrobienia, albo studnia bez dna i sprzedaje, ciezko ze zdjec powiedziec co danemu autku dolega. :D

Ta niebieska Avensis tez jakas taka sobie... malo zdjec na dodatek i to zrobione jak autko bylo mokre i brudne(celowo zeby bylo guzik widac).

W zadnym ogloszeniu nawet nikt nie proboje sciemniac ze bezwypadkowe. :P

A ta Carina, to czy bezwypadkowa, ciezko powiedziec(ze zdjec samych), ale duzo, duzo lepiej wygladaja niz te wczesniejsze Toyoty. Carian dobre autko, jak chodzi o komfort i bezawaryjnosc, mozna powiedziec ze scisla czolowka. Zderzak przedni wydaje sie minimalnie cofniety, ale to akurat o niczym nie swiadczy. Tylko ten samochod to ma chyba 500k km(jak nie wiecej)... kierownica to prawie ze sie rozsypuje juz.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

22 Lis 2011, 20:06

ale po zdjęciach dokładnie nigdy się nie da ocenić czy auto jest na 100% po wypadku, bo czasem jak światło źle pada czy inne przdmioty odbijają sie w lakierze mogą oszukać i zasugerować inny odcień, a po tylu latach co nie co może też nierówno leżyć i przylegać (chodzi mi o różne oferty; niekoniecznie te podane) więc znalezienie oferty to tylko mała cześc do tego by kupic auto
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Lis 2011, 21:35

Trzeba się dobrze przyjżec.:)
dudus12345
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

23 Lis 2011, 08:05

Czimi, to reasumując, wszystkie oferty, ktore brałam pod uwagę są do dupy? W tkim razie znów jestem w punkcie wyjścia :(
Blackwidow
Nowicjusz

23 Lis 2011, 08:18

dzida uwierz że po niektórych zdjęciach widać że auto było bite.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...

23 Lis 2011, 08:46

Hej powiedzcie mi co z nim nie tak, coś za tania ta oferta??
Blackwidow
Nowicjusz

23 Lis 2011, 10:31

barol91
wiem o tym, że widać, bo sam na tym forum niektóre oferty oceniałem na powypadkowe ale chodziło mi o to, że niektóre mogą sprawiać złudne wrażenie

a co do tego opla to kolega miał takiego samego i mu sie rozkraczyła całkiem i poszła na złom ale to był jakiś wyeksploatowany przypadek, bo ogólnie to porządne samochody (ale gniją)
ten ze zdjęć ma padnięte tylne zawieszenie i na rantach drzwi widać, że rdzewieje (ten typ tak ma) ale przy tej cenie nie ma co oczekiwać cudów

może powiedz jaki masz budżet i jakie auto Cie interesuje (silnik, wielkość itd.) to coś spróbujemy doradzić :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

23 Lis 2011, 12:18

No coś za tania ta Vectra,ostatnio oglądałem taką z kumplem,,też 97rok tylko że cena 4800zł,na zdjęciach jako tako ale w realu szrot jakich pełno :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2011, 12:26

Widze ze interesują Cie auta 4/5drzwiowe z gazem i ze śląska.
Niewiem skąd jesteś dokładnie ale u mnie w mieście stoi do sprzedania ładne Punto
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2011, 12:28

Budżet : 10 tyś (max 15 tyś)
Wymagania :) : instalacja gazowa (najlepiej sekwencyjna), 4/5 drzwi, sedan (ew hatchback), w miarę możliwości nie "stary" rocznik, jak najmniej awaryjne, silnik najlepiej 1.6 - 1.8, wspomaganie kierownicy i centralny zamek (ale może być bez).

Pomożecie coś?
Blackwidow
Nowicjusz

23 Lis 2011, 12:33

A skąd jesteś dokładnie to może coś w Twojej okolicy poszukam.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2011, 12:41

barol - w sumie ten fiacik wygląda dobrze. Ale nie wiadomo jak długo pociągnie i słyszałam, że fiaty słabo znoszą gaz i że co chwilę trzeba coś wymieniać w nich??
Blackwidow
Nowicjusz

23 Lis 2011, 12:44

Raczej na odwrót,silniki fiatowskie zazwyczaj dobrze znoszą gaz.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2011, 13:44

Dokładnie,silniki Fiata zazwyczaj dobrze znoszą gaz,niewiem kto Ci takich głupot naopowiadał.

Ja znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 1właściciel i czarne blachy więc cała historia auta jest znana.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -dość ładnie wygląda.
no chyba że poszukać czegoś tanszego w benzynie i gaz samemu zalożyc.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003