Samochód na trasę do ok. 4-5 tyś

28 Wrz 2016, 22:56

Potrzebuję samochodu na trasę, obecne auto niestety już swoje powalczyło i przydałoby się je zmienić. Roczny przebieg około 25 tysięcy, dziennie przebiegi zróżnicowane, raz jest to 20 kilometrów w jedną stronę, a raz 50, 100 itd. Pod uwagę biorę jedynie diesel i LPG. Na auto przeznaczone mam 4-5 tys.
Pojemność silnika raczej bez znaczenia. Obszar szukania auta to Będzin/Katowice +50/75 km. Auto najlepiej 4/5 drzwiowe, klimatyzacja byłaby plusem, ale rozumiem, że w tym budżecie nie powinienem wybrzydzać. :)
swadom12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: peugeot 106
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

29 Wrz 2016, 10:18

Tutaj masz ciekawą opcję [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko trochę poobijany w paru miejscach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Wrz 2016, 10:29

Wezmę pod uwagę te 2 oferty, przy Leganzie na co zwrócić uwagę? Słyszałem o UPG.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] Tutaj nie jestem pewien czy 1.4 wystarczy na trasę
Znalazłem jeszcze takie oferty, co o nich można powiedzieć?
swadom12
Nowicjusz

30 Wrz 2016, 08:56

Coś tania ta Legia jak na takie ohh ahh..
Peugeot ładny i 7lat w jednych rękach ale cena też niska..
Pierwsza Xsara mało zdjęć i też tanio..
Druga niezła ale to 1.4 na trasy będzie słabe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Wrz 2016, 09:20

Przepraszam, że tak post pod postem ale chciałbym dzisiaj podjechać obejrzeć, leganza zarezerwowana z tych co podał Barol, Hondę chciałbym obejrzeć, tylko prosiłbym o jakieś dodatkowe propozycje, z góry dziękuje.

Edit: Nie zauważyłem odpowiedzi, Barol, mógłbyś jakąś jeszcze propozycję podrzucić, biorąc pod uwagę to, że z tych ogłoszeń pozostała tylko Honda :(
swadom12
Nowicjusz

30 Wrz 2016, 09:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - malowane tylne lewe drzwi i sądząc po tablicach długo w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - przednie lampy od polifta i pytanie co kryje się pod plastikowymi nakładkami na nadkola. Świeży gaz.
[link do oferty na Olx wygasł] - 8lat w jednych rękach tylko ten stary gaz..
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj czy ma udokumentowane naprawy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
    Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...