REKLAMA
Cześć! Dawno do Was nie zaglądałem, a przez ten czas trochę się pozmieniało. Nie będę się rozwodził i przejdę do rzeczy. Niedługo na świat przyjdzie pierwsze dziecko w rodzinie, co skutecznie zmieniło w moim życiu priorytety, ale spokojnie, nie chce być tatuśkiem w VANIE Szukam samochodu, który pomieści wózek typu GONDOLA, a więc słusznych rozmiarów oraz inne rzeczy, które są nieodzowne przy małym dziecku. Obecnie jeżdżę Fiatem BRAVO II gen i mimo 400 litrowego bagażnika to jest ciasno.
Padło na kombi klasy średniej lub wyższej, a do wydania mam 50 / 55 tys zł. Czego szukam? Samochodem będę jeździł głównie w mieście, ale trasa też się zdarzy, a więc nie może być jakimś wielkim klockiem, którym nie zaparkuje pod marketem itp. Więc zastanawiam się czy nie wystarczy jakiś samochód z klasy kompaktów tyle, że w wersji kombi? Nie chcę też diesla bo po mieście to tylko problemy, a więc nastawiam się na benzynę i ewentualnie LPG.
Przeszukałem różne portale i w tej cenie można już trochę poszaleć i na jednym końcu są takie samochody jak, Insignia, Mondeo, 5008, Avensis, Superb, a z drugiej typowe kompakty jak Focus czy Golf. Samochodem chcę pojeździć ok 5 lat, a więc nie chce kupować nic starszego niż 5 latek właśnie. Co możecie doradzić? Ma mieć spory i ustawny bagażnik, dobrą dynamikę i akceptowalne spalanie +/- 10 l/100 po mieście. Wizualnie bardzo podoba mi się Insignia, ale nie wiem czy nie jest zbyt awaryjna? Poukładana wydaje się Skoda Superb, a złoty środek to Golf. Ale mam być nudny i kupić Golfa w kombi? Nie, to chyba nie to.
Mam mętlik w głowie, dlatego bardzo proszę o wypowiedzi posiadaczy takich lub innych samochodów, które spełniają moje wymagania. Z góry dzięki