Samochód na żóltych blachach wlasciciel nadal niemiec

30 Sie 2010, 19:31

Witam
Szwagier przywiózł mi auto z niemiec na żółtych blachach.
Auto było zakupione przez niego 10 lat temu i związku z zakupem nowego stare dał mi.
Ja auta nie chce bo mi nie potrzebne i teraz problem. Chce je sprzedac auto juz jest na przeterminowanych blachach nie mam z nim umowy żadnej i nie wiem co dalej .
Co powinienem zrobić ,żeby jeździć przez miesiąc w celu wyprania tapicerki itd?
W jaki sposób formalnie go sprzedać mam wszystkie dokumenty umowę w każdej chwili może mi przesłać szwagier ,który jest rodowitym niemcem .
Jak formalnie to najlepiej załatwic ?
norwoks0
Nowicjusz

Miejscowość: google

30 Sie 2010, 22:43

norwoks0 napisał(a):Co powinienem zrobić ,żeby jeździć przez miesiąc w celu wyprania tapicerki itd?

Praktycznie to nie mozesz nic zrobic.Jezeli nawet wykupisz OC na te numery rej.to i tak nie masz przeglądu tech.Oczywiscie mozesz jechać na SKP i zrobić bad.tech.ale na tym zaświadczeniu nie mozna się poruszać po drogach...
norwoks0 napisał(a):W jaki sposób formalnie go sprzedać mam wszystkie dokumenty umowę w każdej chwili może mi przesłać szwagier

Jezeli mozesz w kazdej chwili dostać od niego umowę to na nic nie czekaj tylko go sprzedaj tak jak stoi i po zawodach...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...