Samochód na żóltych blachach wlasciciel nadal niemiec

30 Sie 2010, 19:31

Witam
Szwagier przywiózł mi auto z niemiec na żółtych blachach.
Auto było zakupione przez niego 10 lat temu i związku z zakupem nowego stare dał mi.
Ja auta nie chce bo mi nie potrzebne i teraz problem. Chce je sprzedac auto juz jest na przeterminowanych blachach nie mam z nim umowy żadnej i nie wiem co dalej .
Co powinienem zrobić ,żeby jeździć przez miesiąc w celu wyprania tapicerki itd?
W jaki sposób formalnie go sprzedać mam wszystkie dokumenty umowę w każdej chwili może mi przesłać szwagier ,który jest rodowitym niemcem .
Jak formalnie to najlepiej załatwic ?
norwoks0
Nowicjusz

Miejscowość: google

30 Sie 2010, 22:43

norwoks0 napisał(a):Co powinienem zrobić ,żeby jeździć przez miesiąc w celu wyprania tapicerki itd?

Praktycznie to nie mozesz nic zrobic.Jezeli nawet wykupisz OC na te numery rej.to i tak nie masz przeglądu tech.Oczywiscie mozesz jechać na SKP i zrobić bad.tech.ale na tym zaświadczeniu nie mozna się poruszać po drogach...
norwoks0 napisał(a):W jaki sposób formalnie go sprzedać mam wszystkie dokumenty umowę w każdej chwili może mi przesłać szwagier

Jezeli mozesz w kazdej chwili dostać od niego umowę to na nic nie czekaj tylko go sprzedaj tak jak stoi i po zawodach...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...