Samochód nie chce odpalić. Proszę o pomoc.

02 Mar 2015, 16:50

Witam, piszę z ogromną prośbą o pomoc. Samochód po 3 dniowym postoju nie chce odpalić, wstawiany do garażu nie dawał zadnych niepokojących sygnałów. Iskra w samochodzie jest, problem tkwi w przekazaniu paliwa, wydaje mi się, że wtryski go nie podają, nie wiem jaka jest tego przyczyna i nie mam żadnego pomysłu by to naprawić, nie mam nawet pojęcia co może być nie tak... Jeśli ktoś miał podobny problem to mile widziana jest pomoc, może wiecie jak sobie z tym poradzić i w czym tkwi problem? Z góry dziękuję. :)
Janusz123
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 1985
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Rover 214
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • 03 Mar 2015, 10:32

Aku jest sprawny? Czyli rozrusznik kręci z pełną mocą, nie słabnie? Paliwo w baku jest? Pompka pracuje?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

26 Mar 2015, 07:53

Słuszne pytania które podbijam,a tak czy inaczej akumlator możesz naładować i wtedy wykluczyć jego winę,może to alternator,podaj po prostu więcej szczegółów.
    MotoAutko
    Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
    Auto: Seat Leon 1.6
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
      Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...