Samochód nie przerejestrowany na mnie

24 Kwi 2013, 22:29

co się stanie gdy np ktoś wjedzie mi w bok czy tył auta lub gdy ja nie wyhamuje i wjadę w kogoś z jego winy??
inek760
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: HONDA Accord V
Silnik: 1,8iLS 115KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

24 Kwi 2013, 22:31

dodam tylko że polisa OC jest na obecnego właściciela a w dowodzie jest stary właściciel pojazdu
inek760
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 10 1989
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: HONDA Accord V
Silnik: 1,8iLS 115KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

25 Kwi 2013, 08:25

Jak ktoś wjedzie do ciebie, to twoje OC jest nikomu nie potrzbene.
Natomiast jak ty do kogoś wjedziesz, to szkoda jest naprawiana z twojego OC. Jeżeli na OC jesteś ty, to wszystko ok.
Co do DR - idz do WK i przerejestruj ten samochód na siebie, bo możesz mieć nieprzyjemności. A oprócz tego, poprzednik też może się niepotrzebnie denerwować w niekórych przypadkach np. fotka z fotoradaru - nie przyjdzie do ciebie tylko do niego. On będzie musiał iśc na policję, wyjasniac sprawę, pokazywać dowód KS samochodu. I potem dopiero dotrą do ciebie. A wtedy policja już nie jest pobłażliwa - zazwyczaj wysyłają sprawę do sądu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...
    Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...