Witam wszystkich. Bardzo proszę o jakaś rade co do wyboru nowego auta.
Moim pierwszym i jedynym do tej pory autem jest Vectra B wersja na 100 lecie opla - sedan (1999 r) 2.0 silnik. Vectra się sypie a ja zakładam rodzinę wiec chciałbym zmienić auto. Mój budżet to 40-65 tyś. Generalnie bardziej skłaniam się do auta nowego. Jeśli używane do maksymalnie 3-4 latek.
Co do wymagań to musi być benzyna najlepiej (3 cylindry bardzo niechętnie), podłokietnik, czujniki parkowania i bagażnik w którym zmieści się wózek dziecięcy.
Nie kombi.
Generalnie jeżdżę po mieście ale raz w miesiącu dodatkowo robię trasę około 500 km, chciałbym żeby samochód był bezpieczny na autostradzie.
Co do moich typów. Żona ma problem z parkowaniem vectrą w garażu podziemnym. Dlatego nowy samochód musi być mniejszy. Celuje w hatchbacki. W tej chwili rozważałem nową c3 - mała. I nowego seata ibizę - słabe plastikowe wnętrze i niestety silnik 1.5 dopiero w wersji FR - drogo. Astra 5d odpada bo ma mały bagażnik. Bardzo mi się podoba zapowiadany ford focus ale to chyba poza budżetem. Mam mętlik w głowie może coś doradzicie?