REKLAMA
Witam, mam do przeznaczenia mniej więcej 30.000zł na auto (ogłoszenia patrzyłem do ceny troszę wyższej, która pewnie udałoby się wynegocjować do 30tys.) . Głównie zależy mi na niezbyt dużym spalaniu w mieście, gdzie auto będzie najczęściej wykorzystywane. Druga rzecz to fajna dynamika, więc myślę, że te 100KM to powinno się pod maską znaleźć, jeśli jednak dynamika będzie fajna przy 90KM to jestem skłonny zmniejszyć swoje wymagania. Myślę o aucie nie starszym niż 2009r, chyba skupię się na benzynie jako, że moje przebiegi myślę, że będą oscylowały w okolicach max 15 tys rocznie, czasem może się zdarzyć trochę więcej (tutaj też proszę o podpowiedź, jak wy sądzicie, czy lepiej inwestywać w samochód z benzyną czy diesel w moim przypadku?). jak dotychczas przejrzałem sobie oferty i to co wpadło mi w oko i mniej/więcej trzyma się w moich wymaganiach to:
Fiat Bravo
Hyundai i30
kia ceed
Opel Astra
Opel Corsa
Renault Megane
Toyota Auris
Co możecie o nich powiedzieć ? Skupiałem się głównie na hatchback lub sedan. Hyundai i30 mi się spodobał, jednak po przecytaniu opinii o jego spalaniu na poziomie 8l troszkę mnie znięchęcił. Poza spalaniem również dobrze byłoby aby części (mogą być zamienne) były w miarę przystępnej cenie. Nie zamykam się tylko na te modele które wymieniłem, jeśli macie coś innego godnego polecenia to z chęcią skorzystam. Chciałbym aby autko wytrzymało kilka lat, bo nie zamierzam w najbliższym czasie zmieniać.
Czekam na wasze opinie, mam nadzieję, że wsplnymi siłami dobierzemy coś dla mnie
Pozdrawiam