Samochód od 9000 do 12000zł

28 Gru 2009, 17:33

Witam od miesiąca przymierzam się do kupna samochodu, będzie to mój pierwszy. Dysponuję kwotą coś koło 14 tys. z tym że chciałbym zostawić 2000 na ewentualne wydatki. Bardzo proszę o rady doświadczonych w tym temacie.
Wymienię kilka modeli które mnie zainteresowały:
Seat Ibiza, Renault Megane, Ford Focus, Opel Astra 2, Oczywiście nie eliminuje innych
Zastanawiam się czy sprowadzać samochód czy kupić w polsce od os. prywatnej. Ma być to normalna furka dla mnie i dla mojej dziewczyny nie musi mieć nie wiadomo jakich osiągów ale chciałbym też żeby w miarę dobrze się nim jeździło.
pawso
Nowicjusz

Miejscowość: Lębork

28 Gru 2009, 17:49

Opelek chyba bedzie najlepszym wyborem.Poczytaj tematy ponizej i nap ewno sie prawie wszystkiego dowiesz.pozdro.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

28 Gru 2009, 18:15

Przy tym budżecie też bym zdecydowanie celował w Astrę.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2009, 18:26

Z tych, które podałeś to Astra, jeżeli korozja Ci nie straszna. Pomyśl jednak o czymś z VW albo jakimś Japończykiem. Rozumiem, że koszty eksploatacji chcesz mieć jak najniższe? Kupuj w PL tylko weź kogoś ogarniętego w temacie na oględziny.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 28 Gru 2009, 18:27, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 18:26

ja bym myslal nad Astra II, lub ibiza bo podoba mi się ten samochod, tylko tam z blacha slabo
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

28 Gru 2009, 18:47

Rowniez jak poprzednicy słowo na Astre ale zastanow sie tez nad Focusem,niebanalny wyglad,przestronny,swietnie sie prowadzi i silnik najmniej 1.6 100KM bo reszta za słaba - choc to ostatnie to tylko moja sugestja bo nieraz sie wozilo z kumplem Focusem wlasnie z takim silnikiem i autko poprostu cudo :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Motor Show 2012 / relacja
    Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...

28 Gru 2009, 18:53

Jesli nie zalezy Ci specjalnie na wyglądzie, może Golf IV? ;)
Martinuz
Nowicjusz

28 Gru 2009, 19:23

Ewentualnie Mondeo Mk II z koncowki produkcji,bardzo przestronny i pojemny,wsam raz dla wiekszej rodziny
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 20:06

Fiat Bravo 1.9 JTD dostaniesz z najbogatszym wyposażeniem, z końca produkcji, czyli roku 2001. 105 KM to aż za dużo. Silnik bardzo mało awaryjny, wysoka kultura pracy, niskie spalanie.

Astrę II też dostaniesz, ale dla większego spokoju aby na nią polować powinieneś mieć 15 tys. zł na sam zakup. Za 10-12 tys. zł kupisz auto z początków produkcji, które może mieć podejrzaną przeszłość.

Zastanów się też na Toyotą Corollą (tą z okrągłymi światłami), oraz Mazdą 323F. Obydwa auta z wyglądu może są nijakie i trochę szkaradne, ale to udane konstrukcje.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 22:42

A może Audi A4 1.9tdi tez dobry samochód sam miałem ale 1.8 w benzynie 125 km ;] Albo jak szaleć to 1.8T 150 KM ;]

Passat B5 1.9 tdi 110 KM ;]

Coś znajdziesz ;]
CzarnyMateo
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

28 Gru 2009, 22:56

A czytałeś post autora? Już widzę tego Passata B5 TDI 110km za 10tys zł.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 23:13

A ty czytałeś!:
Dysponuję kwotą coś koło 14 tys. z tym że chciałbym zostawić 2000 na ewentualne wydatki.

14-2= 12 a nie tak ja to ty liczysz 10 ;]
przykład : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
11 800 PLN 800 zł można zbić ale niech tam w koszta auta 12 tyś. :] no i te 2 tysiące na opłaty zarejestrowanie i ubezpieczeni ;]

a tu masz nawet za nie całe 10 tyś.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

POZDRO
CzarnyMateo
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

28 Gru 2009, 23:43

CzarnyMateo napisał(a):a tu masz nawet za nie całe 10 tyś.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
180 tys. km a dźwignia wytarta pewnie dlatego, że teściowa jeździła po środku, co?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ten Peugeot w tym czymś co robi za warsztat to ciekawe czy w jednym kawałku?

Nie polecajcie najtańszego szrotu, co? :twisted:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 23:49

Dishman jaki Peugeot?? A co do tych Passatow to pewnie szrot bedzie
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 23:55

barol91 napisał(a):Dishman jaki Peugeot??
Na drugim zdjęciu w tle ciemnozielony samochód, stoi w jakimś przydomowym warsztacie.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin