Samochód od niemca dowód luksemburski

11 Lis 2010, 13:03

Mam pytanie które mi nie daje spokoju , a wiec kupiłem samochód dostawczy fiat ducato, w Niemczech do Niemca - osoba prywatna, natomiast samochód ma dowód rejestracyjny z Luksemburga i zarejestrowane na firmę po leasingową, oczywiste dowód dwu częściowy jest z wpisem o wyrejestrowaniu(taki jak jest wymagany do rejestracji w PL), od Niemca dostałem umowę kupna sprzedaży pomiędzy mną a Niemcem, żadnej faktury,umowy pomiędzy Niemcem a firma od której kupił samochód nie dostałem, moje pytanie dotyczy czy nie bezie w takim wypadku problemów z rejestracją?

PROSZĘ O ODPOWIEDZI OSÓB ZNAJĄCY TEMAT

z góry dziękuje z odpowiedzi
rtch880
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

12 Lis 2010, 00:37

rtch880 napisał(a): moje pytanie dotyczy czy nie bezie w takim wypadku problemów z rejestracją?

Nie jestem alfą i omegą.Wiadomo mi dokładnie ze w tym wypadku nie powinienes miec zadnych problemów gdyz nie jest wymagana przez WK ciągłośc wlaścicieli przy zakupie pojazadu z zagranicy.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lis 2010, 23:23

Migi ma rację, na forum trafiają się osoby, które mają problem w US, który takiej umowy wymaga CZASAMI.
Osobiście myślę, że to żądanie jest bezpodstawne.

Tu możesz sobie wszystkie druki do urzędów wypełnić, wydrukować, podpisać i zanieść lub wysłać
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

19 Lis 2010, 17:29

dziękuje za WYPOWIEDZI Fachowców, auto będę rejestrował na drugi tydzień,bo teraz kiepsko ze znalezieniem czasu, zdam relacje jak się wszytko potoczyło.

jestem dobrej myśli:)

POZDRAWIAM

[ Dodano: 14 Grudzień 2010, 14:19 ]
wszystko potoczyło się dobrze, nie było żadnych problemów, dziękuje serdecznie i pozdrawiam Wszystkich
rtch880
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 1UR-FSE
    Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...