Samochód około 30 tysięcy - benzyna

06 Sie 2017, 14:20

Witam. Rozglądam się za samochodem w kwocie 25-33 tysiące. Interesuje mnie sedan/hatchback. Jedynie benzyna. Silnik o mocy 120-140KM. Nie pokonuję dużo kilometrów rocznie, auto głównie na codzienne dojazdy i kilka dalszych tras w roku. Nie zabieram zbyt dużo bagaży ze sobą, jednak chciałbym aby auto posiadało komfort jazdy i było wygodne. No i oczywiście w miare mało awaryjne, a ewentualne naprawy były możliwie tanie. Chciałbym też za jakiś czas po zakupie założyć instalację gazową. Dlatego chętnie poczytam rady innych osób dotyczących konkretnych modeli oraz wersji silnikowych uwzględniając moje przyszłe plany założenia gazu. Wstępnie myślę o Insigni, BMW E90, Mk4 - jednak nie są to ostateczne decyzje, dlatego czekam na rady i opinie innych ;)
opeoczek
Nowicjusz

Auto: Renault Scenic

06 Sie 2017, 17:32

Insignii (jeszcze) nie kupisz w tym budżecie. Pod LPG możesz rozważyć Mondeo Mk4 2.0, Citroena C5 2.0, Toyotę Avensis II 1.8, Hondę Accord VII 2.0.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...
    Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok
    Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...