28 Mar 2016, 12:36
Witam. Jestem zainteresowany zakupem samochodu osobowego, którym będę przemieszczał się około 600-800km w miesiącu. Samochód będzie głównie użytkowany w trasach. W mieście przebieg nie wiem czy przekroczy 100km. Budżet jaki posiadam na auto to w przedziale 6000-8000zł. W sumie maksymalny 10 000zł ale w tym będę musiał się zmieścić z ubezpieczeniem OC - nie posiadam zniżek oraz ewentualne naprawy, wymiany typu rozrząd, olej itp. rozważam opcję zarejestrowania na współwłaściciela bo ponoć w tedy mogę mieć jakieś zniżki, ale muszę jeszcze na ten temat poczytać. Jestem studentem. Czy samochód będzie w hatchbacku, sedanie, kombi nie przeszkadza mi. Kolor nie gra jakiegoś szczególnego znaczenia (pod warunkiem że to nie będzie jakiś neonowy). Wstępnie przeglądając oferty rzucił mi się w oko samochód marki FIAT STILO. Podoba mi się jego wygląd, charakterystyka. Ponoć ma całkiem przyzwoity silnik 1.6, myślałbym w tedy o założeniu instalacji gazowej. Jakie macie propozycję. Województwa w których mogę oglądać samochody to: Lubuskie, Dolnośląskie, Śląskie, Wielkopolskie, Opolskie.