Samochód osobowy do 14tys

02 Lis 2010, 00:05

Wiesz, napisałem zgodnie z moją wiedzą, co faktycznie jest wadą, a co może siąść jak się pałuje auto, które jest już zmęczone to inna sprawa. Może faktycznie nie wiem wszystkiego. W każdym bądź razie żaden z powyższych problemów nie jest czymś co może auto przekreślać bądź jest kłopotliwe do zdiagnozowania/usunięcia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lis 2010, 00:08

Tak samo jak nieprzekreśla auta korozja nadkoli (łatwe i tanie w usunięciu) jak i ubytek oleju rzędu 0.5l na 10 tyś km ;-) To tak odnosnie rdzewiejącego i palącego wiecej oleju niż paliwa Accorda
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

02 Lis 2010, 00:13

Szkoda tylko, że korozja często jest głębsza, ale fakt - problem dotyczy głównie nadkoli. Co do oleju to niestety jest to nagminne, zwłaszcza w vtec i nie są to ilości takie jak piszesz. Po prostu Honda ma problem z gumkami uszczelniaczy zaworowych i po 150 - 200tys trzeba to zrobić i wtedy jest spokój, koszta nie są mega duże. Kumpel ma Hondę i problem jest znany w środowisku.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lis 2010, 00:35

Głąbsza świadczy tylko o jednym - wypadkowej przeszłości takiej Hondy. A co do oleju to pisałem oczywiście o zdrowym silniku. Zużyte gumki to zmora większości aut wszystkich marek, wiadomo guma z biegiem lat traci swoje właściwości.
AreBie
Aktywny

02 Lis 2010, 00:43

No niestety, na zlotach Hondy latają z tymi bańkami z olejem, hehe.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lis 2010, 00:57

Byłem na kilku ogólnopolskich (civic, accord) i nikt nie latał z bańkami z olejem.... może w tych bańkach co Ty widziałeś to piwo nosili ? :-D
AreBie
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na co zwrócić uwagę przy zakupie terenówki
    W terenówkach najważniejsze są rama, zawieszenie, napędy i silnik. Buda ma mniejsze znaczenie. Sprawdź jak samochód odpala na zimno, jaki dymek idzie z rury wydechowej i ile go jest. Po kilku sekundach dymienia ...