Samochód pozostawiony bez tablic na parkingu

08 Sie 2012, 07:44

Witam,
muszę dzisiaj zanieść tablice rejestracyjne do urzędu w celu przyklejenia nowych nalepek.
Moje pytanie brzmi, jeżeli wyjmę tablicę, a samochód stoi na niestrzeżonym parkingu to policja może go odholować? Cała akcja nie wiem ile będzie trwała, może godzinę ale przezorny zawsze ubezpieczony :mrgreen:

proszę o szybką odpowiedź, dzięki
smigol
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 2011

08 Sie 2012, 15:33

smigol napisał(a):muszę dzisiaj zanieść tablice rejestracyjne do urzędu w celu przyklejenia nowych nalepek.

Jezeli nie wymieniasz tablic rej.to nie musisz ich zanosić do WK.Przepisy ulegly zmianie od 06.lub 07.06.2012r.Na tabicach rej.pozostaja te same znaczki legalizacyjne mimO iz wymieniasz DR...Adnotacja o tym fakcie zostaje zapisana w DR.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Sie 2012, 20:43

smigol napisał(a):Moje pytanie brzmi, jeżeli wyjmę tablicę, a samochód stoi na niestrzeżonym parkingu to policja może go odholować?

Teoretycznie tak, w praktyce: nie. Policja musi mieć powód. Takie auto bez tablic powinno wskazywać, że jest porzucone. Jeżeli jest zadbane, to nie powinni się przyczepić.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zniżki na ubezpieczenie OC samochodu - jak je zdobyć?
    Zakłady ubezpieczeń przy kalkulacji ceny ubezpieczenia OC biorą pod uwagę wiele czynników. To od nich uzależnione jest to, ile zapłacisz za OC. Jednym z ważniejszych czynników, jakie mają znaczenie, są zniżki ...
    Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...