Witam, a więc poszukuje samochodu do max. 4tys.
Moja sytuacja wygląda trochę inaczej niż 99% podobnych tematów gdyż mam 10km do Kaliningradu i mogę pojechać sobie tam i zatankować furę do pełna 1dm3 95 - 3,30zł, 1dm3 - około 1,8zł. Oczywiście tankowanie jest tylko dla mnie nie w celach zarobkowych bo mieszkam w innym mieście i do "ruskich" mogę wyskoczyć co 2 tygodnie gdy jestem w domu rodzinnym, dlatego passat w kombi ze zbiornikiem 110l nie jest moim marzeniem.
Szukam autka ekonomicznego ale nie jakiejś puszki, nie chodzi mi o silnik 1.2 który i tak spali tyle co 1,8 a jazda takim czymś to męczarnia, nadwozie najlepiej hatchback lub sedan .
Przeglądałem dużo ilość Golfów III z silnikiem 1.8+LPG które podobają mi się, no ale chciałem spytać się tutaj czy może na rynku są jeszcze jakieś fajne autka w tej cenie (OPLE i jakieś totalne wynalazki do których nie ma części odpadają).
Dotychczas jeździłem samochodem ojca Ford Mondeo 1.6 benzyna 90KM i Ford Focus 1.6 benzyna 101KM, i szukam samochodu powyżej 65-70KM (może być też 90/100/120) ale proszę nie rzucać silnikami 2.2 2.5 bo to jeszcze trzeba za coś opłacić
![Razz :P]()