Samochód rodzinny 20 tys.

29 Maj 2010, 12:50

Witam, rodzice zastanawiają się nad kupnem nowego samochodu. Zastanawiają się nad renault laguna, wg mnie te auto jest trochę zbyt długie (również będę nim jeździł), obecnie posiadamy starego galanta (kobyła :lol: ). Mi natomiast w oko wpadł ford mondeo, tyle że nikt z domowników nie zna się dobrze na autach więc poprosili mnie abym zaczerpnął trochę informacji w internecie. Co sądzicie o tych autach? Może jakieś inne w tej cenie by się znalazło?

Uwagi dotyczące auta: NIE ma to być kombi, cena 20 tys, disel, spalanie maks 8l/100km w mieście, mało awaryjny, przebieg wiadomo im mniejszy tym lepiej, rocznik min 2002/03.

Co byście polecili? :)
mate

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowa Toyota Yaris na polskim rynku
    Hybrydowa wersja miejskiej Toyoty Yaris w szybkim tempie zdobyła sobie uznanie polskich kierowców. Od debiutu w czerwcu br., polscy klienci zamówili już 292 sztuki Yarisa Hybrid. Plan sprzedaży Toyota Motor ...
    Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...