Samochód rodzinny ~20k

10 Lip 2018, 00:44

Dzień dobry/wieczór,
zwracam się do forumowiczów z prośbą podesłania propozycji wartego do kupienia auta do 20k zł ± 2k.

Rocznie robię ~30 tys. kilometrów. (odległość od pracy 45 km robi swoje)
Nie interesuje mnie combi.
Preferuje benzynę + lpg ale diesla nie wykluczam.
Rocznik najlepiej młodszy niż 2004

Moje myśli to: Chevrolet Epica, Toyota Avensis, Honda Accord

Dziękuję za jakąkolwiek pomoc :) Pozdrawiam
MirOL
Nowicjusz

10 Lip 2018, 08:40

Honda Accord VII jest ok, zerknij jeszcze na Mazdę 6, Opla Vectrę C/Signum, Hyundaia Sonatę, Citroena C5 II, Peugoet 407.
W Avensisie kiepsko z silnikami, pod LPG tylko 1.8 po 2006 roku, wcześniejsze brały olej na potęgę.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

10 Lip 2018, 12:50

O Mazdzie też myślałem ale tak nie byłem pewny. Ten Hyundai mi się spodobał :D A ten citroen też wpadł mi w oko ale warty zakupu czy jak stereotyp mówi nie pchać się we Francję? Peugoet i Opel nie przypadł mi do gustu. O Avensisie tak właśnie czytałem i też się wahałem. A o tym Chevrolecie masz jakieś zdanie? Na jakimś innym forum było napisane, że dobrze się jeździ ale, że awaryjne jednak nie było żadnych konkretów.
MirOL
Nowicjusz

10 Lip 2018, 13:50

Z tego co się kiedyś zorientowałem to z epicą jest spory problem z częściami... Ja bym szedł w cytrynę, cudny komfort i rozsądne koszty eksploatacji.
Curver
Początkujący

Auto: Peugeot 308
Silnik: 1.6 HDi 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

10 Lip 2018, 20:30

Jeżeli ma być to auto z pojemnym bagażnikiem to polecam też Skode Octavie z 1.8T pod maską w przypadku I generacji lub 1,9 TDi 105km bo roczny przebieg jak i trasy które pokonujesz mogą skłonić do rozważanie diesla, z innych dobrych jednostek Opel Vectra 1.9 CDTI 120km.
MotoSzef
Nowicjusz

10 Lip 2018, 20:53

Ale i właśnie przez przebieg roczny lepiej nie wyjdę na LPG? Skode to bym bardziej na II patrzał pod względem wizualnym w technicznym różnią się od I generacji?
MirOL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...

10 Lip 2018, 23:22

Octavia II to segment niżej niż moje propozycje, a jedyny silnik pod LPG to 1.6 102KM. Trochę słaby...
Ossy
Forumowicz VIP

12 Lip 2018, 17:44

To popatrzę na jakieś ciekawe oferty hondy, Mazdy, citroena i hyundaia ale tego mało sztuk jest i większość od handlarzy :/
MirOL
Nowicjusz

12 Lip 2018, 18:16

Mazda 6:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Vectra C:

Honda Accord VII:
Ossy
Forumowicz VIP

12 Lip 2018, 20:33

Dziękuję ci za podane ofert i doceniam za chęci pomocy jednak w poście napisałem, że nie interesują mnie combi.
MirOL
Nowicjusz