Samochód rodzinny (4 osobowy) do 35-40 tys. zł

24 Sty 2010, 12:08

Witam. Chciałbym kupić rodzinny samochód w cenie do (max) 40 tys. zł .. ewt. jeżeli ktoś mnie naprawdę przekona do 45-50 tys.
Oto moje wymagania:
- Komfortowy
- Bezawaryjny
- Niezbyt duża utrata wartości
- W miarę ekonomiczny
- Duży bagażnik (aby narty się zmieściły po złożeniu siedzeń)
Mój faworyt to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .. Z tym, że musiałbym poczekać do końca roku lub nawet do początku przyszłego aby ceny poszły w dół. Jak myślicie, czy są szanse że pod koniec roku kupię ten model za mniej niż 50 tys. zł?

Jeszcze takie dodatkowe pytanie.
Mam aktualnie skuter Motobi Orlik 50 i Barton GTR 50, z tym, że ten pierwszy uległ dosyć poważnemu wypadkowi i powiedzmy, że jest wart teraz około 800-1000 zł .. Byłbym w stanie dołożyć do niego 2,5k .. Co mógłbym kupić do 3,5k, koniecznie 50 ccm, może Peugeot Speedfight 2 (używany)?
Davidvia0
Nowicjusz

Miejscowość: Świerklany

24 Sty 2010, 13:42

Jeżeli chodzi o tą skodą, to cena podana w ogłoszeniu jest ceną netto, do której należy dodać 22% VAT-u.
Moje propozycje samochodu do 40-45k PLN :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

24 Sty 2010, 17:59

A chodzi ci o nowy czy używany samochód?

[ Dodano: Nie Sty 24, 2010 17:09 ]
Jeśli chodzi o używany samochód to np.
1.Opel Vectra
2. Fiat Linea
3. Fiat Croma
4.Ford Mondeo
5. OPel Zafira
6.Peugeot 407 SW
7.Skoda Octawia
8. SKoda SUperb
9.Toyota Avensis

Musisz zdecydować jaką marke samochodu najbardziej cię interesuje. Wtedy muszkać konkretów.
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Białostocka

24 Sty 2010, 20:42

Używany .. Ta Skoda Superb baardzo mi się podoba .. I fajny silnik 1.4 TSI, ewt. mógłbym coś próbować sprowadzić z Niemiec .. Ta Alfa też niczego sobie, ale nie wiem jak z awaryjnością ..
Davidvia0
Nowicjusz

Miejscowość: Świerklany

24 Sty 2010, 21:27

Z tego co słyszałem, to Alfy po 2000 roku zdecydowanie się poprawiły... Ale jak dokładnie z tym jest - nie wiem.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

24 Sty 2010, 21:43

Ja też nie wiem nic o Alfie. Nie są zbyt popularnymi samochodami.
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wsiadaj za kierownicę jak jesteś wczorajszy!
    Wraz z nadejściem nowego roku rozpoczął się okres karnawału, a więc czas spotkań towarzyskich i balów. Choć często spożywa się wtedy alkohol, powinni z niego zrezygnować kierowcy – niebezpieczne jest nie tylko ...

25 Sty 2010, 01:55

KIA Ceed kombi, tylko nie taka która ma nastukane 150tys. lub więcej. Jej atutem jest to że jeszcze przez kilka lat będzie na gwarancji, w przeciwieństwie do innych wymienionych tu autach. No i jest mało awaryjna, z tego co pamiętam najmniej awaryjny kompakt zaraz po BMW serii 1, które też jest bardzo fajnym autem, ale nie rodzinnym :razz:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

25 Sty 2010, 09:43

Myśle że KIA cee'd kombi będzie za mały przecież nie jest to taki duży samochód
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 12:56

Jest większa od Audi A4 kombi/VW Jetty/Citroena C4 szczególnie jeśli chodzi o miejsca na nogi pasażerów z tyłu (co przy 4 osobach jest dosyć istotne). No i ma przyzwoity bagażnik, czego nie można powiedzieć o takim C4 czy Dżeccie. Wiem bo w Audi i Citroenie siedziałem, szczególnie Audi było dla mnie szokiem bo niby samochód z zewnątrz duży, a miejsca z tyłu nieprzyzwoicie mało, a Jetta to sedan więc siłą rzeczy ma ograniczony bagażnik klapą, w kombi możesz zdjąć roletę i załadować aż po dach jak trzeba.

Za 40-45 tys. spokojnie kupisz dieslaq kombi np. [link do oferty na Allegro wygasł] przy czym diesle 1.6 są w 2 wariantach: 90 i 115 koni, nie muszę dodawać że pierwszy mniej pali, a drugi lepiej się sprawdzi w trasach przy wyprzedzaniu :razz: Niezły jest też 1.4 110KM, to wg mnie najlepszy atmosferyczny silnik o pojemności 1.4 na rynku, ewentualnie 1.6 125KM. Diesel 2.0 będzie za drogi, a benzyniak 2.0 nie jest ekonomiczny...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

25 Sty 2010, 14:11

ACSznycel napisał(a):No i ma przyzwoity bagażnik, czego nie można powiedzieć o takim C4 czy Dżeccie

Zły przykład kolego... Akurat co, jak co, ale Jetta jak na swoją klasę ma bardzo przyzwoity bagażnik. Co do C4 W pełni się z tobą zgadzam.
Owszem, Kia Cee'd Jest samochodem przestronnym, oraz godnym polecenia... Za dość niewielkie pieniądze można "wychaczyć" w miarę nowy i zadbany egzemplarz, którym napewno będziesz się cieszył przez wiele lat.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

25 Sty 2010, 14:25

Ja polecam z wiadomych wzgledów Peugeota 307 po lifcie ;)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

25 Sty 2010, 18:46

O tak,307 jest po prostu piękny. Zastanawiam się nad ta Skodą Superb i całkiem mi się podoba. Alfe zdecydowanie odradzam,pół życia spędzisz w warsztacie.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 18:59

Skoda Superb jest bardzo fajnym samochode. Ma przyzwoity bagażnik, i miejsca z tyłu też nie tak mało.
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sie 2010, 17:21

VW Touran
VW Sharan (Nieco tańszy)
Skoda Superb
Toyota Avensis.

Kolejność jest przypadkowa.
[center] Żyjesz by jeździć... [/center]
DiverS
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

23 Sie 2010, 19:05

Chłopie patrz na daty postów, bo już któryś raz odkopujesz stare tematy.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)