Samochód rodzinny do 40 tys zł.

28 Paź 2016, 16:07

Witam,

Nie jestem maniakiem motoryzacji, a samochód traktuję jako narzędzie. Wiedzę "przyjaciół wole poddać weryfikacji, stąd ten temat.

Interesuje mnie zakup samochodu używanego, który będzie głównie jeździł w trybie miejskim. Sporadycznie na dłuższe trasy, na których chciałbym wiedzieć, że mam margines mocy wyprzedzając innych użytkowników dróg. Rodzinnego, dla mnie partnerki i dwójki dzieci( jedno w wózku ). Chciałby by samochód był nieawaryjny i bezpieczny. Nie mam preferencji odnośnie marki czy modelu. Budżet, który chcę przeznaczyć na ten cel to 40 tys. zł.

Pozdrawiam oraz z góry dziękuję za pomoc.
eretofonofil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 07 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Land Cruiser

28 Paź 2016, 17:07

Kombi czy raczej jakiś Van?

Ode mnie Citroen C5 II, Renault Laguna III, Mazda 6 II - udane i bezpieczne opcje w tym budżecie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Paź 2016, 20:50

Zawsze wolałem wyższe samochody aczkolwiek w żaden sposób się nie upieram. Podejrzewam iż w takim budżecie lepiej będzie kupić kombi niż budżetowego SUVa czy minivana.
eretofonofil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 07 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Land Cruiser

29 Paź 2016, 11:32

W tym budżecie możesz znaleźć zadbana Honde CR-V. Będziesz miał suva-vana w jednym. Bardzo praktyczne i pojemne auto do tego bezawaryjne.
Z innych vanowatych Mazda 5 lub Ford S-max.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nie wpadnij w dziurę
    Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...