27 Lut 2008, 14:20
Prpoonuję WV Passata, jeździłem już:
Fordami, Toyotami, Oplami, Mercedesami, BMW, miałem Golfy, Audi itd.
Jeżeli to ma byc samochód rodzinny do 85 tyś proponuję mocniejszego Passata z silnikiem 2,5 TDi, mozna spokojnie znaleźć rocznego lub dwuletniego do tej sumy z bardzo niskim przebiegiem za granicą.
Auto jest niezawodne, do 250 tyś jeżeli będziesz dobrze użytkował nie ma prawa się zepsuć (jeżeli będzie nie bity).
Wnetrze jest wykonane z bardzo bobrych materiałów można porównać gdzieś na komisie z innymi markami (bije je na głowę) w dotyku są super i nic nie trzeszczy na wybojach, osiągi ma rewelacyjne.
Mało spala od 8l na trasie w zwyż.
Bardzo ciężko takie auto wprowadzić w poślizg, spokojnie przy 180 km/h jak pada deszcz można wyprzedzać (oczywiście wszystkie systemy muszą działac poprawnie).
Najważniejsze jak ci się nie będzie odpowiadał nie ma problemów ze znalezieniem kupca, jak sprowadzisz z Niemiec to pół roku drożej sprzedasz niż kupiłeś, nie traci mocno na wartości w porównaniu z innymi markami.
Tanie części w porównaniu z innymi markami, bardzo dużo tanich dobrych zamienników !!!
Mam kolegę który pracuje w salonie Mercedesa i mówi, że nie dałby tyle kasy za te auto, elektryka potrafi sie zepsuć kilka dni po kupnie nowego.
Co do Laguny to myslałem, że zwariuję - sprzedawałem 8 miesięcy przez komis i musiałem obniżyć parę razy cenę, no i awaryjność dwuletnie auto zepsuł mi się po 3 miesiącach.
Najdroższe części o jakich słyszałem to Honda.
Musisz wziąść pod uwagę także to, że w najnowszych japończykach silniki są nitowane po to aby przy awari wymieniac je w całości.
Najsłabiej sprzedsawane auta używane to: citroen, reno i volvo to wiem od znajomych no i mój przypadek z laguną.