Samochód sportowy do 12tys zł

12 Sty 2012, 22:25

Elo elo
Szukam nowej fury. Jak narazie miałem Celice 5gen i teraz mam alfe 146 i chciałbym znowu wymienić samochód. Chciałbym aby było to coś o sportowym wyglądzie silnik minimum 1,6 moc najlepiej ponad 130KM wiec raczej szukamy 1,8 lub 2,0 ew diesel ;] nie ukrywam że sportowa fura z dieslem to coś dziwnego ale ekonomiczne :PP jednak benzyna jakoś mnie nie przeraża bo w alfie mam spore spalanie więc spoko spoko.

teraz powiem o czym myślę ja:

Toyota Celica gen 7. Z silnikiem 1,8 143KM Z tym że jest pierońsko droga :PP No w niemczech to są tańsze ale na otomoto znaleźć jakąś koło 12 tysięcy to tak jak pod choinką znaleźć bilet do najlepszego klubu gogo od żony :) lub 6 w lotka :P

Może jakieś propozycje macie? Chodzi mi żeby autko było z okolicy 2000 roku.

No wiecie co ja chcę jaką furę to podajcie alternatywy :)

DZiękuje za wszystkie odpowiedzi
suckert
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

14 Sty 2012, 19:36

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Te maluchy z łatwością pozamiatają wiele mocniejsze autka. NP. Takie saxo ma 7.7 sek do setki 206 8.4sek katalogowo, a Xsara też niecała 8 sek wiec pomyśl raczej o takim maluszku tzw "niepozorny killer".
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

16 Sty 2012, 23:34

Propozycje które dałeś są faktycznie ciekawe ale niestety nie... po prostu nie chce francuza. Nie to żebym uważał je za dziadostwo ale wolałbym coś innego. Ale z tego co mi podesłałeś to jak coś to najbardziej 206 ale dziękuje za propozycje ;] może coś innego ktoś zapoda?
suckert
Nowicjusz

16 Sty 2012, 23:38

Za te pieniadze polecam MG ZR 1.8 160 KM koniecznie w kolorze żółtym :) Miałem takie to auto zwraca uwagę każdego a do tego jest bardzo mocne :) W moim przypadku auto było bez awaryjne ( Olej filtry i rozrząd zmieniłem ) Pozdrawiam :) te auto jest naprawde wyjatkowe
Dzidas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 07 2005
Auto: Passat B5 FL 1.9 130 KM

16 Sty 2012, 23:43

A jak z prowadzeniem? No i dostępnością części?
suckert
Nowicjusz

17 Sty 2012, 00:00

Jak dla mnie to bolid :) A czesci tzn zawieszenia i elementy nadwozia poza zderzakami to rover 25 tanie czesci . A co do silnika to nie wiem w czym sie taki znajdzie ale teraz zwozi sie na czesci mase takich z angli wiec spokojnie :) Auto na zdjeciach jest ladne ale na zywo powala :)
Dzidas
Nowicjusz

17 Sty 2012, 10:49

Szczerze to ta propozycja jest interesująca... Ale wiadomo że lepiej mieć jeszcze więcej propozycji więc czekam na kolejne :)

Pytanie do ZR: Czy napęd jest na przednią oś? bo znalazłem sprzeczne info i do na dokładkę wszystkie możliwe:przód tył 4x4... ale najwięcej na przód. Wiec jak z tym jest?
suckert
Nowicjusz

17 Sty 2012, 11:41

Chcesz coś co wygląda sportowo, czy jeździ?
O Celice zapomnij w tych pieniądzach. W tej kasie lub trochę mniejszej masz:
Primera P11 GT, 2.0 150 KM, wrzucasz ładną felgę, dajesz glebę i jest bajka :mrgreen:
e36 coupe, pięknie się prezentuje przy w/w zabiegach i masz spory wybór silników
Civic VI coupe
ewentualnie Cougar... tylko awaryjnośc...
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

17 Sty 2012, 13:13

Chcę coś co wygląda i jeździ :) tak jak celica. Miałem 5 i jeździła i wyglądała :P wiem właśnie że celica jest troszkę za droga na ten fundusz co mam. E36 to nei wiem czy nie lepiej szukać jednej z pierwszych e46? I w sumie to chyba wolałbym samochód taki że jak go kupie to nei muszę od razu na glebę z nim jechać bo to jednak fundusze fundusze :P
suckert
Nowicjusz

17 Sty 2012, 13:14

powodzenia w szukaniu e46 za 12 k...;-)
jeszcze jak chcesz, to możesz w tych pieniądzach, ew +2-3 koła poszukac Galanta 2.5 V6 - to już i wygląda i w miarę jedzie<yes>
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

17 Sty 2012, 14:37

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

MG ZR ma naped na przod :) Jest to wyjatkowe auto bardzo sie wyroznia . A co do tych BMW to takich jest masa.
Dzidas
Nowicjusz

17 Sty 2012, 14:54

BMW E46 za 12tysięcy?To anglik albo taki co zostawia cztery ślady.
Ja od siebie dodam Fiata Punto HGT,Bravo HGT.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2012, 21:47

No to może podsumujmy to co mamy!!

SAMOCHODY NA TAK
MG ZR
Civic
Bravo
Ewentualnie ładna e36 :P

SAMOCHODY NA NIE
206
Saxo
Xsara
106
Primera
Cougar
Galant
Punto.

Jestem wybredny bo większość na nie jest :P A może jeszcze coś wymyślicie.?
suckert
Nowicjusz

18 Sty 2012, 00:00

Jedz zobacz te auta osobiscie i kazdym sie przejedz u sprzedajacego :) a zapewniam ze kupisz MG :)) Napisz o wyborze jak kupisz :) W tej cenie nie ma co wiecej wymyslac. Pozdro
Dzidas
Nowicjusz

18 Sty 2012, 10:18

Wiesz szczerze to MG mi najbardziej jakoś podchodzi. Ale nei jest to takie coś o czym marzyłem :P

Dlatego chciałbym jeszcze może inne propozycje :P
suckert
Nowicjusz