Szukałem tematu ale nie mogę nic podobnego znaleźć a mianowicie interesuje mnie kupno pojazdu który jest na rejestracji celniczej (żółtej) sprowadzony z Niemiec. Auto znajduje się w komisie. Znalazłem że trzeba koniecznie pojechać na komisariat żeby sprawdzić czy nie było kradzione. Może miał ktoś podobny przypadek. Przede wszystkim proszę o pomoc w ustaleniu jakie dokumenty będą mi niezbędne i jakie muszę odebrać z komisu (polskiego) by je zarejestrować. Czytałem o przypadku kiedy to auto zostało odebrane ponieważ istnieje w niemieckim systemie jako zezłomowane. Chciałbym się ustrzec przed takimi przypadkami a że to mój pierwszy pojazd bardzo proszę o radę jak postępować.
niech ci ten komisant-sprzedający załatwi akcyzę,recykling,tłumaczenia,przegląd a nawet rejestrację(oczywiście za darmo ci tego nie zrobi ).jak się nie zgodzi to olej temat.w tedy masz gwarancję że wszystko ok.
dzięki, pojechałem z gościem do urzędu i stwierdzili że wszystkie papiery są. Tylko zastanawia mnie jedno bo czytałem artykuł gdzie jednemu człowiekowi wcisnęli pojazd zezłomowany w Niemczech, przeglądając tłumaczenia od tamtego pojazdu natrafiłem na wpis że "wycofano z eksploatacji" i data. co to znaczy? już jestem przewrażliwiony na każdym punkcie. To znaczy że w tamtym kraju czy ogólnie i to był tak naprawdę pojazd już bez możliwości zarejestrowania. Człowiek w urzędzie nie czytał tylko rzucił okiem więc pewnie tego nie zauważył nawet a ja owszem tylko już po powrocie.
Dziękuje bardzo chyba już wszystko wiem, mam nadzieje że będzie dobrze się sprawował i nie padnie coś zbyt szybko. Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
Kłopoty z oświetleniem – jak sprawdzić stan oświetlenia? Zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami każdy pojazd, który został dopuszczony do ruchu musi mieć sprawne oświetlenie. Dotyczy to wszystkich świateł zamontowanych w samochodzie. Jeżeli podczas kontroli drogowej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.