Samochód sprowadzony z USA po kolizji BMW X3 2014. Warto kupić?

18 Sie 2022, 09:59

Cześć,

Mam możliwość kupienia BMW X3 z 2014 roku 245 koni, samochód był sprowadzony z USA, gdzie miał kolizję, zdjęcia po kolizji posiadam

Obecnie samochód jest odbudowany, a ja nie jestem w stanie ocenić czy te uszkodzenia były na tyle duże, że mogą wpłynąć na bezpieczeństwo, proszę o waszą opinię czy warty rozważenia :)

Pozdrawiam

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

czesio1234
Obserwowany

Zdjęcia: 0

18 Sie 2022, 10:53

Od ocen są specjaliści, którzy auto dokładnie sprawdzą i zmierzą. Stopień uszkodzenia auta nie wpływa na jakość wykonanej naprawy.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Sie 2022, 12:12

czesio1234 napisał(a):a ja nie jestem w stanie ocenić czy te uszkodzenia były na tyle duże, że mogą wpłynąć na bezpieczeństwo
Już na pierwszy rzut oka widać, że cały przód ucierpiał bo specjalnie do zdjęcia został rozebrany żeby to lepiej wyglądało :) Co ciekawe nie widać żeby zostały odpalone poduszki więc kolizja mogła nie być jakaś poważna lecz to zawsze jest zastanawiające przy tak rozebranym przodzie i wszystkich całych poduszkach.

Ogólnie trzeba by było zrobić test systemów bezpieczeństwa podłączając się do auta i to już nie każdy zrobi, a druga sprawa to sama naprawa i stopień jej wykonania jak wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] />
Różnica w cenie jest duża między tym samochodem, a wersjami europejskimi?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Sie 2022, 13:50

@Rokiko Samochód jest poskładany, ciągle używany w rodzinie, ma realny przebieg 60 tyś km, przechodzi wszystkie badania techniczne i zastanawiam się nad jego kupnem, ale ciągle nurtuje mnie to uszkodzenie, i czy warto to brać.

https://ibb.co/Lr4BrTd
czesio1234
Obserwowany

Zdjęcia: 0

18 Sie 2022, 16:43

Rokiko napisał(a):Już na pierwszy rzut oka widać, że cały przód ucierpiał bo specjalnie do zdjęcia został rozebrany żeby to lepiej wyglądało

Tia a świstak tak zawijał w to sreberko aż cukierek powstał... :happy:

Foty są zrobione na placu pewnie w USA, auto było rozebrane do wyceny nie musiało być rozebrane bo może przód się rozleciał. A potem nikt tego nie złożył bo nie przewidywał że ktoś będzie szukał podstępu w Pl

Rokiko napisał(a):Co ciekawe nie widać żeby zostały odpalone poduszki więc kolizja mogła nie być jakaś poważna lecz to zawsze jest zastanawiające przy tak rozebranym przodzie i wszystkich całych poduszkach.

Nic tam nie ma zastanawiające go.
Jak zdejmujesz przód do naprawy chociażby klimy to oczekujesz wypalenia poduchy ?

czesio1234 napisał(a):Samochód jest poskładany, ciągle używany w rodzinie, ma realny przebieg 60 tyś km, przechodzi wszystkie badania techniczne i zastanawiam się nad jego kupnem, ale ciągle nurtuje mnie to uszkodzenie, i czy warto to brać.

Sprawdź jak jest poskładane bo raczej dużo się nie dowiesz z fot w necie. Jak jest złożone ok.a cena spoko to brać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy polskie autostrady są warte swojej ceny?
    Jakość autostrad w Polsce to temat, który budzi w kierowcach wiele emocji. Polityka inwestycyjna w infrastrukturę drogową, w tym autostrady, jest jednym z kluczowych wyzwań dla polskiego rządu. Wysokie koszty przejazdu, ...