REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Karson napisał(a):dla Ciebie najlepsze auto to takie, które będzie miało stały napęd 4x4.
to ma być auto rodzinne na wakacjeKarson napisał(a):pomyśl też nad Subaru Foresterem - świetny napęd, bardzo niska awaryjność, szybkie na szosie, w leciutkim terenie też pojedzie.
pocieszny napisał(a):a to dla czego?? ja tam uważam że wręcz odwrotnie, na śliskim i tak może zapiąć 4x4 a na suchym spalanie mniejsze, nie daje to złudnego poczucia bezpieczeństwa prowadzenia w zakrętach
pocieszny napisał(a):to ma być auto rodzinne na wakacjeostatnio jeździłem forkiem i powiem jedno NIGDY WIĘCEJ
![]()
prowadzi się jak wieloryb z małym silnikiem (diesel) poprostu nie jedzie z dużym pali jak smok
(porównywalnie do pojarki V6
)
teraz druga sprawa zamiast P III kup Pajero Sport, po pierwsze jest rama po 2 sprawdzone trwałe silniki ( a nie powalony DID z kołem 2 masowym za 10kpln) moim zdaniem ładniejsze od P III,
Terrano2 w zasadzie bardzo podobne do Pajero Sport ( w założeniach) rama, solidny silnik (TD27Ti) porządne zawieszenie, troche wyższe od P Sport, i troszkę węższe, aczkolwiek mam dziwne wrażenie że bardziej pakowne od pojarki
ale Kolega chce jeździć nie przerabiaćKarson napisał(a):Pajero III w automacie nie ma koła dwumasowego, a i manuala można przerobić, więc nie demonizuj![]()
chyba tylko wizualny bo w prowarzeniu jest bardzo przyjemneKarson napisał(a):terrano II jest fajne, solidne i pojemne. ale mnie się nie podoba - stosunek wysokości do szerokości jest zachwiany