REKLAMA
Szanowni koledzy i koleżanki!
Szukam dla siebie pierwszego samochodu. Ze względów na to, że jestem laikiem w sprawach motoryzacji bardzo prosiłbym Was o radę.
Budżet to około 20tys.
Rejon to całe mazowieckie, najlepiej to okolice Warszawy, Ciechanowa lub Siedlec.
Samochód będę głównie użytkować na dojazdy do pracy w Warszawie ( min. 10-5km w korkach dziennie ). Przewiduję też regularne wypady w dłuższe trasy - Gdańsk, zagranica. Nie szukam samochodu o dużej mocy. Nie lubię szybkiej jazdy i osiągi powyżej 150km/h mnie nie interesują jeśli to ułatwi poszukiwania.
Własne potrzeby - jestem wysoki ( 192cm ), więc dobrze by było gdybym do takiego auta się po prostu zmieścił. Samochód ma być w skórze, najlepiej nie ciemnej. Dieslów trochę się boję ze względu na ewentualne koszta naprawy. Generalnie samochód ma być wygodny, miły dla oka po kilku dobach w pracy.
Bardzo podoba mi się stylistyka Alfy Romeo, Jaguara, Volvo. Bardzo NIE lubię BMW. Do tej pory rozglądałem się za:
- Alfa Romeo 147;
- Alfa Romeo 159 ( ale ponoć w tej cenie odpada, więc podaje tylko jako dodatkowa informacja );
- Jaguar X-Type;
- Volvo C30;
- Saab 9-3.
Mam nadzieję, że podałem wystarczająco informacji. Z góry dziękuję za pomoc!