Berserker1982 napisał(a):Co sądzicie o samochodach z komisów z roczną gwarancją
Tą "gwarancją" możesz się zaraz za bramą, brzydko mówiąc podetrzeć
Berserker1982 napisał(a): używanych z salonów - warto?
Sprawdzić i tak trzeba ale o wiele pewniejsze źródło niż jacyś handlarze
Berserker1982 napisał(a):Accord VIII, Audi A4 B8, Audi Q5
Nie da się porównać chądy i a4 do q5, zupełnie inne auta, sam musisz wiedzieć czego chcesz.
Accord mechanicznie spoko ale korozja zaczyna się w niektórych egzemplarzach pojawiać. Kupując A4 musisz wziąć diesla bo benzyniaki to szrot - a diesel = większe przebiegi = wysokie koszta napraw. Nie wiem które silniki były montowane w Q5 ale podejrzewam, że te same
Berserker1982 napisał(a):które mało awaryjne?
Najmniej awaryjnym będzie ten, który kupisz w jak najlepszym stanie.
Berserker1982 napisał(a): Do tej pory mam Honda Civic 1.4 2000 i już rdza zżera i co chwilę coś do naprawy
Mam nadzieję, że bierzesz pod uwagę koszty napraw aut, za którymi się rozglądasz. To, że kupisz 6-10 letnie auto nie znaczy, że nie będzie się psuć i nic nie trzeba wymienić, ono też ma już swoje 200kkm najechane (a z dieslem więcej). Popatrz na ceny części i skomplikowanie konstrukcji - komplet zawieszenia na przód do a4 od lemfordera to prawie 2700 (+ robocizna), za taką kwotę wymienisz połowę części w swojej obecnej chądzie. Do tego 150-200 ps oznacza silniki turbo, również nie jest to tani temat, masa dodatkowego osprzętu, który może się zepsuć i prędzej czy później to zrobi.