Samochod uzywany do 70tys lub nowy do 100tys.

01 Mar 2016, 11:42

Może Toyota Avensis ? Świetne auto, cena powinna się mieścić w granicach podanej kwoty w tytule wątku.
Co do Mazdy - nie zgodzę się, że jest bardzo awaryjne, akurat siostra jeździ Mazdą i nigdy nie było problemów z awaryjnością samochodu :)
Dobrym autem w granicach 100 00zł jest również Mercedes-Benz CDI Avantgarde, chodź cena może lekko przekraczać 100 000zł, ale jeżeli kupujesz samochód za taką kwotę to domyślam się, że w jakimś kredycie bądź leasingu? Swoją drogą to przy nowszych autach opłaca się bardziej leasing, zresztą jest taki serwis jak platformafinansowa.pl gdzie można sprawdzić ofertę leasingu na samochód i gdy jest korzystna podpisać umowę, dobre rozwiązanie przed podjęciem decyzji "kredyt czy leasing".
Riso31
Nowicjusz

Auto: Golf IV

01 Mar 2016, 12:01

Toyota odpada , bo w firmie mam taką i nie chce doublowac( tak jeżdżę nią też ) ;) do 70 tys gotówką powyżej tylko kredyt , bo firmy swojej nie mam ;)
dictator11
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: MONDEO MKIV
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

01 Mar 2016, 12:57

Żeby wziąć leasing nie potrzeba mieć firmy,poczytaj o leasingu bodajże konsumenckim.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

01 Mar 2016, 13:55

Wiem o tym , mimo wszystko nie odczuje różnicy czy kredyt czy leasing przy danej kwocie.
dictator11
Nowicjusz

02 Mar 2016, 10:52

"W leasingu konsumenckim oprocentowanie jest często korzystniejsze niż w przypadku kredytu samochodowego i wypożyczenie pojazdu w formie leasingu staje się tańsze i dzięki nieskomplikowanym formalnością - dużo wygodniejsze."

źródło: platformafinansowa.blogspot.com

Także są pewne różnice między kredytem a leasingiem, a różnica może być naprawdę odczuwalna :)

Kredyt samochodowy z tego co czytałem jest bardziej opłacalny jedynie przy starszych i tańszych samochodach.

A wracając do wyboru samochodu - Czy może myślałeś o jakimś aucie z marki Audi ? Miałem przyjemność jeździć Audi A4 i mogę pochwalić wysoki komfort jazdy :)
Riso31
Nowicjusz

Auto: Golf IV

02 Mar 2016, 20:31

Dyskusja nt. finansowania wydaje mi się zbędna:)

Zastanawiałem się nad audi ale a6 lub q5 - a4 zwyczajnie mi nie pasuje stylistycznie.

Póki co szukam Kia Cadenza , która kolega proponował.
Czy ktoś ma info dlaczego jest dostępny raptem 1 model tego samochodu na otomoto?
dictator11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...
    BMW ActiveHybrid 3
    Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...

02 Mar 2016, 21:48

Zamiast Cedenzy szukaj Optimy - europejski model. Cedenza była oferowana w USA.
Co do nowego zamiast Audi Q5
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ostatnio bardzo dużo ich widuje na drogach
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

03 Mar 2016, 16:42

Po tygodniu jestem zdecydowany na zakup nowego skody superb lub Lexusa is. Jak coś nie rzuci się nowego w oczy , bo taka możliwość tez istnieje ;)
dictator11
Nowicjusz

03 Mar 2016, 18:01

Rzuć okiem na nowego Renault Talisman choć silnik chyba też nowość na rynku.

A zamiast SuperB już lepiej wziąć T.Avensis z jakimś fajnym pakietem wg.mnie,popatrz na niego,jedź na oględziny i przejażdżkę. Chyba,że z góry już odrzuciłeś.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

03 Mar 2016, 19:01

Popieram Talismana - bardzo ciekawe auto w segmencie D.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Mar 2016, 21:12

A nowa Kia Optima? Jak ocenicie silniki i wybór ew. takiego rozwiazania?
dictator11
Nowicjusz

03 Mar 2016, 22:30

Tak zupełnie z innej beczki - obecnie masz Mondeo mk IV, a więc może warto zastanowić się nad mk V? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Mar 2016, 07:23

Miałem od początku posiadania prawka tylko mondeo. Wkurzają mnie 2 rzeczy , kupując auto za 130tys , kupuję auto na jedno kopyto z innymi modelami forda.2 powodem jest to , że mondeo robi się na auto flotowe. W cenie mondeo można kupić passata , superb , którego nie robią na zwykła flotówkę. Wydając 130 tys chciałbym mieć auto , którego ktoś nie dostaje " w prezencie" od firmy :)
Tzn PH nie maja auta w wysposażeniu za 130tys ale ten sam model. Poza tym po tylu latach chyba czas na zmianę :)
dictator11
Nowicjusz

04 Mar 2016, 09:14

dictator11 napisał(a):W cenie mondeo można kupić passata , superb , którego nie robią na zwykła flotówkę.

przecież tego pełno jest w firmach i ich sprzedaż napędzają właśnie tacy odbiorcy...
U mnie pod biurowcem stały Passat B8 i Mondeo mkV i gwarantuję Ci, że za mondkiem znacznie więcej ludzi się oglądało (były to dobrze wyposażone wersje)
Dwa dni temu stała nowa Skoda SuperB kombi na niemieckich blachach - auto wyglądało znacznie lepiej od Passata ale to tylko moje odczucie.

dictator11 napisał(a):A nowa Kia Optima? Jak ocenicie silniki i wybór ew. takiego rozwiazania?

Jest to świeży model mimo, że podobnie wygląda (nowszy od Passata) i ciężko cokolwiek powiedzieć co do trwałości. Z poprzednikiem nie było źle.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

04 Mar 2016, 16:31

dictator11 napisał(a):Miałem od początku posiadania prawka tylko mondeo. Wkurzają mnie 2 rzeczy , kupując auto za 130tys , kupuję auto na jedno kopyto z innymi modelami forda.2 powodem jest to , że mondeo robi się na auto flotowe. W cenie mondeo można kupić passata , superb , którego nie robią na zwykła flotówkę. Wydając 130 tys chciałbym mieć auto , którego ktoś nie dostaje " w prezencie" od firmy :)
Tzn PH nie maja auta w wysposażeniu za 130tys ale ten sam model. Poza tym po tylu latach chyba czas na zmianę :)

Popieram w 100% a do tego jeszcze jest jedna sprawa o której tu się nie myśli a mianowicie :) jeżeli ktoś kupuje auto za 130k i jest to nowy samochód a zależy mu trochę na finansach to powinien wybierać opcje która da najmniejszą stratę. Niestety wszystkie flotowe auta + dziwne koreańskie nie skierowane do Kowalskiego tracą bardzo dużo na wartości... I niby takie nic ale kupując Lexa ISa za 130k jestem pewien w 100% że za 3lata weźmie się minimum 10-15k więcej niż za mondeo/passka czy inne auto uwielbiane przez handlowców lub Januszy i ich Mirków :)
Takie niby nic ale jednak jest to sporo... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe