Cześć.
Tak jak w temacie samochód będzie użytkowany do jazdy dookoła komina, 30 km dziennie, sporadycznie dalsze trasy 50 - 100 km w jedną stronę ale to rzadko. W związku z tym nie biorę pod uwagę samochodów z silnikiem diesla.
Nie zależy mi na mocnym silniku, bo chcę się tylko przemieścić od punktu A do punktu B.
Szukam ekonomicznego i względnie taniego w utrzymaniu samochodu. Jedyne co samochód musi mieć to ISOFIX, bo od czasu do czasu będę nim przewoził dzieciaki.
Budżet to okolice 15 tys. lepiej jakby było poniżej ale jak będzie warto to mogę trochę dołożyć. W tym zawarty jest budżet na "pakiet startowy".
Nie zależy mi na żadnym konkretnym modelu tylko na aucie, które będzie w dobrym stanie i nie zrujnuje mi portfela. Raczej szukam samochodu w segmencie C, bo mam już większy samochód, którym jeździ żona, a ten ma mi służyć tylko na dojazdy do pracy.
Z tego co znalazłem to najbardziej do tej pory spodobał mi się ten samochód:
https://www.olx.pl/d/oferta/opel-astra-h-1-4-enjoy-ecoflex-klima-2-komplety-kol-alufelgi-CID5-ID13tP2u.htmlPoczytałem i posłuchałem trochę o silniku, wiem co go trapi ale nie wydaję się bardzo problematyczny, a ta Astra z ogłoszenia wydaję się ciekawym wyborem przynajmniej dla mnie ale ja na samochodach się za bardzo nie znam.
Szukając samochodu korzystam z takiego filtra:
https://www.olx.pl/motoryzacja/samochody/tomaszow-mazowiecki/?search%5Bdist%5D=30&search%5Border%5D=created_at:desc&search%5Bfilter_float_price:from%5D=10000&search%5Bfilter_float_price:to%5D=16000&search%5Bfilter_enum_petrol%5D%5B0%5D=petrol&search%5Bfilter_enum_petrol%5D%5B1%5D=lpg&search%5Bfilter_enum_condition%5D%5B0%5D=notdamagedMoże jakaś dobra dusza spojrzy na wyniki wyszukiwania i znajdzie coś wartego uwagi ewentualnie skoryguje trochę filtry, żeby uzyskać sensowniejsze wyniki.
No i najważniejsze, a zarazem najgorsze kryterium, zakupu muszę dokonać jak najszybciej stąd też szukam samochodu blisko miejsca zamieszkania.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i mam nadzieję, że zawarłem wszystkie potrzebne informacje.