Samochód w Holandii

29 Paź 2017, 22:14

Potrzebuję pomocy.
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi czy na podstawie tej strony dowiemy się o wartości czy zadłużeniu tego auta?
Wydaje mi się że chodzi o jego wartość ale ktoś próbuje wmówić mi że zadłużenie.
Będę wdzięczna za odpowiedź
https://volvo-kentekencheck.nl/kenteken/02DFFJ
kaska872
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2010
Auto: Nie mam

29 Paź 2017, 23:24

kaska872 napisał(a):czy na podstawie tej strony dowiemy się o wartości czy zadłużeniu tego auta?
Przejrzałem ten link ale za bardzo nie kumam o co biega.W kazdym badz razie sam.z 1999r nie jest wart prawie 8.000.-euro.Nie sądze tez ze ten wpis stanowi o poczynionym zastawie.....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

30 Paź 2017, 13:45

Migi60 napisał(a):1999r nie jest wart prawie 8.000.-euro
Może być wart 8000 ale w zł (no chyba że to unikat :o ). Generalnie tak jak pisze @Migi60 nie widzę tam nic podejrzanego co mogło by wskazywać na zadłużenie pod zastaw pojazdu ale ma nieważne APK już od ponad dwóch lat. APK – jest to odpowiednik naszego przeglądu technicznego pojazdu. Jeżeli pojazd ma się legalnie przemieszczać po drogach, musi mieć aktualne APK. Co bardzo ważne, dopóki pojazd formalnie może poruszać się po drogach, musi mieć ważny przegląd. Nawet jednodniowy brak APK może zakończyć się mandatem (daty ważności kontroluje system komputerowy, do otrzymania mandatu nie jest konieczna kontrola policyjna). Mandat za opóźnienie w zrobieniu przeglądu zaczyna się od 120 euro, a tu dwa lata po terminie :shock: może w cenę wliczony mandat za brak tego badania dlatego jest ona tak wysoka.

"Volvo kenteken check" to nic innego jak "Kontrola tablicy rejestracyjnej Volvo".
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Silnik RB26DETT - Nissan
    Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...