Samochód w podróż na Wschód do 10k

23 Lut 2018, 22:04

Witajcie,
chciałbym Was się poradzić w sprawie kupna samochodu, który da radę w kilkumiesięcznej podróży po rubieżach Rosji i Kazachstanu.
Plan jest żeby jeździć po zwyczajnych drogach, ale część z nich będzie zapewne w bardzo kiepskim stanie.
Nie zależy mi na ciekawej stylistyce, ani też wybitnym komforcie. Silnik też nie musi mieć jakiejś super mocy. Samochód nie musi być duży (choć może). Fajnie by było gdyby części nie były druzgocąco drogie, a dostęp do nich będzie osiągalny w Rosji.

Fajnie by było gdyby po powrocie samochód dawał radę w dojazdach z domu do pracy (20 km wioska :arrow: duże miasto) na normalniejszych drogach.
spodroznik
Obserwowany

Auto: Nie mam

24 Lut 2018, 00:33

już nie przesadzajmy... na wschodzie też są drogi :naughty: słabe to fakt ale są, nie potrzebujesz jakiegoś specjalnego auta, patrz na wszystko popularne stawiałbym na kombi, rosjanie poza ładą lubują się w niemieckich autach i tego jezdzi najwięcej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Lut 2018, 13:50

Ja polecam takie coś, po rozłożeniu tylnych siedzeń da się wygodnie spać :ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

24 Lut 2018, 13:56

Ubiegłeś mnie, po przeczytaniu tematu od razu pomyślałem o Mercedesie w gnoju :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lut 2018, 21:36

już nie przesadzajmy... na wschodzie też są drogi słabe to fakt ale są, nie potrzebujesz jakiegoś specjalnego auta, patrz na wszystko popularne stawiałbym na kombi, rosjanie poza ładą lubują się w niemieckich autach i tego jezdzi najwięcej.

Jasne, że są. Po prostu pytam o coś bardziej wytrzymałego niż mniej.
mike napisał(a):Ubiegłeś mnie, po przeczytaniu tematu od razu pomyślałem o Mercedesie w gnoju :wink:
Ciekawy typ - poszperam, dzięki!
spodroznik
Obserwowany

Auto: Nie mam

24 Lut 2018, 21:57

Przy mercu uwaga na zardzewiałe kielichy z przodu bo amorki mogą wyskoczyć przez maskę.
Pomyśl też o Skodzie Octavii 1,9 SDI,TDI lub 1,6B
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4