Samochód w Stanach

27 Mar 2017, 08:51

Drodzy rodacy
Mieszkam w stanach, i nie znam się kompletnie na autach. Potrzebuje kupić samochód do 3000$, i w tym celu piszę do was z prośbą o pomoc.
Rozglądałem się troszkę, i wśród najpopularniejszych na stronach używanych aut są:
Chryslery sebring, i PT Cruiser
Fordy explorer, mustang, i focus
Hyundai Santa Fe, i Elantra
Honda civic, i accord
I jeszcze inne. Jakby ktoś chciał pooglądać i mi pomoc to podsyłam stronkę od najblizszego dilera aut: http://citycarsw.com/inventory/1?limit=20&sort=price&order=asc
I również stronkę z autami od prywatnych osób w moim pobliżu: https://losangeles.craigslist.org/search/cto?search_distance=10&postal=91330&max_price=3000
Jak narazie patrzyłem tylko na auta co maja przebieg max 130k mil, co daje nam około 200k km, i roczniki conajmniej 2000.
Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi pomogli, nie mam pojęcia jakie auta są warte uwagi, a które byłyby zakupem nie celnym.
Podoba mi się większość aut, zależy mi żeby był tani w utrzymaniu, i łatwy i tani w razie napraw. Jeśli jest tu jakiś Polak który mieszka w pobliżu Los Angeles, i chcialby mi pomoc proszę o prywatna wiadomość.
Pozdrawiam.
Ksiw
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan Note
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

27 Mar 2017, 17:58

Pytaj na jakimś tamtejszym forum, bo:
- nikt z nas kompletnie nie zna tamtejszego rynku,
- samochody wyraźnie się od siebie różnią (nawet jak wyglądają i nazywają się podobnie),
- ceny aut są całkiem inne niż w PL
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Kwi 2017, 10:50

Hejka
Rozejrzałem się po autach, i znalazłem dwie możliwości, jedna z nich to Chrysler sebring 2004 112k mil przebiegu automat od dilera, a druga to mercedes c320 sport coupé 2004 120k mil manual od prywatnej osoby, z tym ze u mercedesa pierwszy bieg wyskakuje i trzeba szybko dwójkę wrzucać, ale cena tez jest niższa o 400 dolcow.
Oba wyglądają niezle, Chrysler ma wytarty dywanik w siedzeniu kierowcy tak ze widać blachę. Mercedes aczkolwiek, z zewnątrz prefekt, ale wewnątrz pare rzeczy zepsutych, merc ma silnik 3.2 6 cylindrów, właściciel mi powiedział ze naprawa tej skrzyni to około 400 dolarów, ale nie przeszkadza to w jeździe.
Jakie auto lepiej wziąć? Jeździłem tym mercem i jest spoko, pytanie mam tylko ile na takiej skrzyni pojeżdżę? Czy nie padnie zaraz cała? Autem jeździłem godzinę, nie ma to wpływu kompletnie, nic się nie działo.
Pozdrawiam
Ksiw
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan Note
Rok produkcji: 2015