Samochód z bajerem za 400 000 zł

09 Cze 2014, 07:48

HighwayStar napisał(a):@szybki Czy Twoje tablice to S5YBKI? =)

Tak moje wypożyczam je za drobna opłatą... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Cze 2014, 12:16

Kolego ,a to jednorazowy "interes" ,bo jak tak to bym nie przesadzał, wiesz ile kosztuje serwis chociażby M4? Już nie mówiąc o Astonie (to inna bajka). Mam dziwne wrażenie ,że szybko kupisz i jeszcze szybciej sprzedaż...
VladimirX2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1986
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: BMW 118
Silnik: 1.6 170KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Cze 2014, 12:24

No mówisz dobrze Vladimir. Części do takich aut są drogie.
Nie zdziw się autorze jak lampa do takiego Astona Martina będzie kosztować 1000zł.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

09 Cze 2014, 12:48

1000 zł za lampę to według ciebie drogo ? Tyle kosztuje do co nowszych modeli BMW. Raczej przejmowałbym się tym, ilu w Polsce jest ludzi, którzy to ogarniają. Aston, przynajmniej z lat na które cię stać to w dużej mierze technika Forda, ale wątpię, by w ASO tej firmy się czegoś takiego dotknęli. Na pewno salon+serwis AM jest w Warszawie, ale pewnie ceny tam mają horrendalne. Nie mniej miło jest mieć coś naprawdę egzotycznego, a nie Porsche, które na upartego można spotkać prawie codziennie.
Myślałeś o Datsunie GT-R ? :mrgreen: Za tę kasę wyrwiesz 1-2 letniego, a jak trochę dołożysz to nawet nówkę z salonu. 2,8 do setki robi wrażenie, tylko tam skrzynia się sypie, jak za często używałeś kontroli startu..
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

09 Cze 2014, 20:27

HighWayStar - http://www.zeperfs.com/en/duel2982-1310.htm tyle na temat tego astona, do tego awaryjność i problem z serwisem. O wiele lepiej kupić Porsche, jedzie dobrze, mniej się psuje, lepszy serwis, prestiż jak dla mnie podobny.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Cze 2014, 22:07

Panowie dzięki wszystkim za opinie i porady, ja jednak zadecydowałem że czekam na moment aż do polskich salonów wejdzie M4 w wersji cabrio, wtedy tylko pozostaje mi złożyć zamówienie na identyczny jak ten:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

- ten lakier i ta skóra, bajka :naughty:
Na środę jestem umówiony na jazdę próbną zwykłym 435i cabrio, ale to auto mi się tak podoba że wezmę je chyba bez względu na wszystko (chociaż jeździłem zwykłym E90 kumpla i byłem zadowolony z prowadzenia i ogólnej jakości samochodu)

Oczywiście muszę jakieś cud miód tablice jeszcze walnąć , byle nie coś w stylu S2YBKI :D
pawel94knt
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 1994
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Ford Focus Mk3
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...
    Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...

12 Cze 2014, 01:31

jiGsaw napisał(a):tyle na temat tego astona

Z tej strony wynika że Aston jest szybszy =) Bardziej poważnie to tak jakbyś powiedział że jedna kobieta jest lepsza od drugiej bo ma większe piersi. Kobieta nie składa się z samych piersi, a też nie każdy jest ich amatorem. Porównujesz auta z innych klas i skierowane do inngo typu odbiorców, nie sądzę żebyś znalazł choć jednego posiadacza Astona który go kupił bo wcześniej nie widział tego typu porównania. Może i są lepsze auta w tej cenie, ale Aston ma to coś, unikalny styl, klasę, prostą i elegancką linię w komplecie z ryczącą V12-stką. Prestiż też jest, jeśli ktoś na to patrzy, ja akurat nie. Fakt że z serwisem mógłby być problem, ale z drugiej strony te auta są ponoć całkiem bezawaryjne. W zasadzie jedyne do czego można się przyczepić (DB9) to jakiś geniusz wpadł na pomysł żeby odwrócić obrotomierz, ale sądzę że idzie się do tego przywyczaić.
HighwayStar
Początkujący

Auto: Adidas

12 Cze 2014, 16:33

W M5 możesz sobie zdjąć limiter. No porównałem auto SPORTOWE z limuzyną klasy wyższej... I co wyszło? Że sportowe auto dostaje znacząco po dupce, nie tego się chyba spodziewa ktoś szukający sportowego auta z takiej półki.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW