Samochód z gazem do 4000zł

20 Mar 2013, 11:15

Hej, poszukuje samochodu z gazem do 4tys. zł, skoro gaz, to dobrze aby miał niski przebieg. Czytałem że niby Lanos dobry jeśli chodzi o gaz, ale jakoś nie jestem przekonany do tej marki (może ktoś mnie przekona :D ). Golfy od razu odpadają, bo w większości są zajechane, a w "niskie" przebiegi Golfów jakoś nie potrafię uwierzyć :)

Pozdrawiam !
Bitson
Nowicjusz

Miejscowość: Rydułtowy

20 Mar 2013, 11:18

Przegladam to forum od wczoraj bo sam sie rozgladam za czyms takim, niekoniecznie z gazem. I zauwazylem ze w tej cenia poleca Ci na tym forum albo Lanosa, albo Lanosa...ewentualnie Lanosa :)
carDriv3r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2013
Auto: nie mam

20 Mar 2013, 11:52

Bo to dobry wybór,silniki dobrze znosza lpg,części tanie i łatwo dostępne (dużo pasuje z Astry I),blacha "ocynkowana" (dokładnie jest to metoda kataforezy) więc nie gnije,no ogólnie jesli ktoś potrzebuje więcej info na temat Lanosa to pytać :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Mar 2013, 12:14

Barol udziel troszeczke więcej informacji na temat tego Lanosa, za jakimi silnikami mam się rozglądać, żeby później nie żałować wyboru. Czego unikać i na co zwracać szczególną uwagę :) Bo szczerze powiem to Lanosik fajnie wygląda, szczególnie wersja hatchbag :)
Bitson
Nowicjusz

20 Mar 2013, 12:15

tez chetnie poczytam
carDriv3r
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2013
Auto: nie mam

20 Mar 2013, 12:27

No to powiem tak,1.5 8V 86KM jest najlepszy pod gaz,1.6 16V ma często problemy z uszczelką pod głowicą,zostają jeszcze dwa silnik 1.4 75KM ale on kompletnie sie nie nadaje do tego auta i 1.5 16V 100KM który ma calkiem dobre opinie ale jest ich mało.
Jako takich bolączek Lanos nie ma,mogą denerwować jedynie plastiki w środku podczas jazdy ale to kwestia przyzwyczajenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Mar 2013, 12:47

Dzięki wielkie za szczegółową odpowiedź :) a więc moge się zacząć rozglądać za Lanosem 1.5 8V z gazem :) najlepiej hatchbag 4/5 drzwiowy, w dodatku jakbym znalazł taki w okolicach Śląska, to już było by pięknie !
Bitson
Nowicjusz

20 Mar 2013, 18:58

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

20 Mar 2013, 20:51

to mi bardziej wygląda na sedana ;) ale też może być. Co do tematu, to chciałem się tylko zorientować, ponieważ aktualnie siedzę w Holandii i musiał bym zjechać żeby cokolwiek kupić :)
Bitson
Nowicjusz

20 Mar 2013, 22:23

Nie wiadomo jaki silnik,ale chyba jeździ :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
cymbr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Starlet
Silnik: 1,3 75KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

21 Mar 2013, 07:33

Wiem że sedan ale przegladając ogłoszenia to hatchbacki to same trupy ze śląska.
cymbr jest napisane 1.6,zresztą jakby miał tylne drzwi to wygląda podobnie jak Lanos mojego ojca.
Barol
Awatar użytkownika

23 Mar 2013, 11:55

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, na co mam zwracać szczególną uwagę przy zakupie Lanosa? Oraz jakie są największe wady tego modelu Daewoo. Chodzi mi tutaj o model z silnikiem 1.5 8v z zamontowaną instalacją gazową.
Bitson
Nowicjusz

23 Mar 2013, 14:35

Jako takich minusów nie ma,zwracaj uwage na wszystko.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2013, 02:44

a tak poza Lanosem, polecił byś Nubire z gazem?
Bitson
Nowicjusz

24 Mar 2013, 08:29

Też warta zainteresowania tylko poszukaj 2.0,pali podobnie co 1.6 a osiągi lepsze.
Barol
Awatar użytkownika