Samochod z kopem za 7-9 tyś ;)

08 Lut 2013, 17:08

Witam. Jezdzilem 2 miesiace Oplem Omega ale przedałem bo dostałem ciekawa propozycje.
Miała dość mocy, jednak teraz chce cos innego (omega wizualnie nie jest zbyt urodziwa, szczegolnie tył :bored: ).
Lubie czasem depnąć pedał gazu, i moment w ktorym wgniata w fotel :twisted:
Mocy musi byc sporo żeby po zalozeniu instalacji gazowej samochod zachował w wiekszej mierze swoja moc. Wiadomo ze na gazie jest spadek mocy.
Musi to być sedan/kombi, przynajmniej z przodu el. szyby, z tyłu może być "korbotronic" :lol:
Rok 95 i w góre.

Myslalem o Nissianie Maximie :twisted: (tylko Maxime musialbym odrazu kupic w gazie bo nie dałbym rady odłozyc kasy przy tym samochodzie na instalacje)
nic innego mi narazie nie przychodzi do głowy.

Kwota 6 tysiecy na beznyniaka( sam bym zakladał instalacje)
7 tysiecy na zagazowany
tak żeby cena koncowa nieprzekroczyła 9tysiecy zł.
Ostatnio edytowany przez LBNxDamian, 09 Lut 2013, 18:18, edytowano w sumie 1 raz
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

08 Lut 2013, 17:32

Polecam to co sam będę nabywał w najbliższym czasie: Audi A4 1.8 Turbo.
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

08 Lut 2013, 18:22

zaraz zaczną się komentarze typu a4 za te pieniądze to szrot itd ale ja popieram przedmówce, jeśli dobrze poszukasz to kupisz sprawne auto. Z tym, że jeśli ma już być z lpg to znacznie zmniejsza pole manewru, większość jest z tym silnikiem bez lpg. Pojawi się pewnie jeszcze kwestia turba i lpg bo tu też ilu ludzi tyle opinii :) Ale z tego co mi wiadomo wersja 150KM bardzo dobrze współpracuje z instalacją gazową
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

08 Lut 2013, 19:39

Haha tak uważaj bo znajdziesz A4 za tą kwote.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lut 2013, 23:03

A4 jest drogie w serwisowaniu i 1.8 turbo napewno nie w tej kwocie,za te pieniądze dostaniesz najsłabsze 1.6.
Maxima to już wogóle egzotyczne auto.

Ja od siebie zaproponuje Golfa/Vento/Passat VR6,części tanie i łatwo dostępne ale wiadomo silnik swoje lubi wypic.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lut 2013, 23:21

Audi... Jestem zakochany w audi ale w A3 ( tak, wiem, hatchback ale co zrobic :oops: )
To jest mój wymarzony samochod od paru lat i duzo czytalem o nim, bardzo wiele osob mowi ze jesli a3 to trzeba wyłożyc ok. 11 tysiecy na ten samochod, cos w tym jest, nie raz widze jak przejeżdża a3 a silnik brzmi jak w maluchu, to odstrasza i bałbym sie kupic a3 za te pieniadze ktore teraz mam.
A 4-ki tyczy sie to samo.
Prędzej Volvo v40 2.0t albo 1.9 t4 ;) o ten wóz bym sie pokusił ale ma drogie czesci, glupie poduszki pod silnik 70zł/sztuka, jednak nie odrzuce go.
Nie wiem jak to jest z Peugotami 406 coupe 3.0 ale zwrocił moja uwage.
Może coś z Hondy ale japoniec i do tego jeszcze V-tec w połączeniu z gazem to ponoc zły pomysl.
Do BMW podchodze sceptycznie, niesłyszalem opinii o gazownych Betach, aczkolwiek mógłbym wziąsc pod uwage.
Alfa Romeo 156, nie wiem jak znosi gaz i tez droga w utrzymaniu ( głownie chodzi mi o czesci)

I na tym bym chyba zakonczył przegladanie allegro (kryterium, moc silnika: 150KM), jakos nic wiecej nie rzuca mi sie w oczy.
Także ale które zwrociły moja uwage:
-Volvo v40 1.9 t4 lub 2.0t
-Peugot 406 coupe 3.0
-Honda (cos w sedanie lub prelude)
-BMW tylko nie compakt ale jakby była jakas ciekawa oferta to mogłbym rozważyc.
-Alfa Romeo 156

Dla przypomnienia, żeby zamknąć sie w cenie 9-10 tysiecy. Ewentualne założenie gazu, jakis naprawy jesli by tego samochod wymagał)
LBNxDamian
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze szwedzkie tuningowane ciężarówki
    Firma PKS Gdańsk – Oliwa SA właściciel największego w Polsce Portalu Przepraw Promowych Promy24.com we współpracy z firmą Polferries przeprawią najpiękniejsze tuningowane pojazdy na tegoroczny zlot Master Truck, ...

08 Lut 2013, 23:34

Ja bym w tym przedziale szukał czegoś z silnikiem 1.9 tdi konstrukcji audi lub vw.
cbmaniak
Nowicjusz

Auto: ASTRA G

09 Lut 2013, 00:19

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Dla chcącego nic trudnego.

A to czy auto jest tanie czy drogie w utrzymaniu to już jest kwestia indywidualna, bo jeden zarabia 3 tysiące i A4 nie jest dla niego drogie w utrzymaniu a drugi zarabia najniższą krajową albo nie pracuje w ogóle i każdy samochód będzie drogi w utrzymaniu.
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

09 Lut 2013, 07:56

Tak na allegro tego troche jest ale jedzcie je sobie zobaczyć w realu to odpuścicie je sobie po kilku obejrzanych egzemplarzach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Lut 2013, 11:08

Ja bym ci polecił Alfę 156 1.8 TS lub 2.0 TS, a już w ogóle rewelacyjną opcją było by 2.5 v6 190 KM, mniej awaryjny od TSa tylko nie wiem czy znajdziesz w dobrym stanie do 9 tys, ale możesz spróbować poszukać.

Chociażby ta prezentuje się ciekawie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Gwarantuję ci że jak się przejedziesz to będziesz ją chciał :)
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko

09 Lut 2013, 13:06

Zainteresowałbym sie 1.8ts bo jest ich calkiem sporo, poza tym jak przegladalem forum alfy i dzial z opisem napraw i kosztow, to te ceny wcale mnie nie odstraszaja bo sa przyzwoite :P
LBNxDamian
Początkujący

09 Lut 2013, 17:22

A może odrazu BMW E46? Przecież jest ich sporo na allegro po 7-8tys i napewno są w dobrym stanie..
np ta [link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

09 Lut 2013, 18:18

a jak to z gazem w bmw ? słyszalem opinie podobne do japoncow na gaz
poza tym bmw e46 to za tą kwote to najwyzej 316/318 ze slabszymi silnikami, a jakbym mial juz brac bmw to raczej cos z e36 320, starsze ale mozna juz przebierac w tych z wieksza mocą
LBNxDamian
Początkujący

09 Lut 2013, 20:14

TFSI użył dawno zapomnianej sztuki zwanej ironią. Oczywiście, że ani E46 ani A4 1.8T nie w tej cenie. To, że można znaleźć takie na Allegro nie znaczy, że są w dobrym stanie, nawet jeśli na zdjęciach ładnie się prezentują. Ale jak ktoś lubi nie myśleć...

Z E36 szybciej, podobnie możesz poszukać Opla Vectry 2.5 V6.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

10 Lut 2013, 11:33

Większość tutaj i tak pozostanie entuzjastami płacenia dużych pieniędzy za nastoletnie (niedługo 20 letnie) auta, tylko ja cały czas nie rozumiem gdzie oni wszyscy są jak samemu chce się sprzedać auto
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001