Od jakiegoś małolata te Mondeo. Do tego ten Januszowy przebieg. Nie mówię że jest złe, może jest ok, ale pierw chcę zobaczyć coś innego.
Krajowego Golfa III z mułowatym, ale pancernym dieslem. Nawet nie wiem czy to 1.9SDI czy 1.9D. Oba mają 64KM i w sumie oba nie jadą
Niestety wersje krajowe jak wychodziły z dieslem to tylko podstawowym. Jakby był sprowadzony to na 95% miałby grubo cofnięty licznik i byłby walony, ale miałby TDI pod maską. A nie pisałem, ale ten kombi, którego oglądałem był walony i to zdrowo. Jak otworzyłem przednie lewe drzwi to na słupku szpachla pękała, a zawiasy były spawane...
Poza tym dzisiaj się dowiedziałem ze to był handlarz. Z innego konta i pod innym numerem telefonu sprzedaje kolejnego Golfa III, też z 1.9TDI 90KM.
Adres się zgadza i poznaje że to jest te samo miejsce w którym oglądałem tamtego Golfa. Ten kosztuje 2250zł do negocjacji, strach pomyśleć co to jest, jak tamten kosztował 3600zł. On chyba skupuje te Golfy za grosze, coś tam przy nich robi i sprzedaje. Syn mechanik, ojciec miał gadane to komuś go wcisnął. Poza tym ten kombi, którego oglądałem, dzisiaj się sprzedał. Komuś go wcisnął
[link do oferty na Olx wygasł]Jutro chce pojechać obejrzeć tego:
[link do Sprzedajemy wygasł]Owszem silnik mułowaty, wiem o tym, ale długowieczny, prosty i bardzo oszczędny. Do tego nie ma co się w nim psuć, bo nic w nim nie ma
Cena trochę zaporowa, bo 4200zł ceni, ale podobno blacha bardzo dobra, mechanicznie też bardzo dobrze. Jedynie jakiś tam łącznik stabilizatora słychać i tych dwóch światełek w zderzaku brakuje. Ale to są groszowe sprawy. Kupił go od pierwszego właściciela. Rozrząd wymieniany 10 tys km temu.
Wyposażenie nienajgorsze: centralny, el. szyby, el. lusterka, poduszki powietrzne, wspomaganie, ABS, alarm, CD i jakieś tam pierdoły.
Jak to się okaże złom to jadę obejrzeć tą Vectre 1.8 z LPG w Pruszkowie.
[link do oferty na Olx wygasł]