REKLAMA
Witam.
Poszukuję samochodu na dojazdy do pracy.
Budżet 4500zł.
Przebiegi roczne: 20-25 tyś km, głównie trasy szybkiego ruchu i autostrady
Wyposażenie: przede wszystkim obowiązkowe jest wspomaganie. Mile widziana klimatyzacja.
Rejon: Mazowieckie
Celuję w segment C/D. Silnikowo 1.6 - 2.0 + LPG. Ewentualnie jakiś prosty, stary diesel, bez dwumasy itp. np. 1.9 TDI
Myślałem nad Vectrą B. Ale w okolicy same diesle DTI. U mnie na mieście jest na sprzedaż za 3900zł z 1.7 Isuzu, ale miała robioną blachę to widać, niestety strasznie niestarannie.
Strasznie korci mnie Peugeot 406. Oglądałem wywiad z taksówkarzem, który jeździ już drugim 406. Pierwszy 1.8 + LPG, zrobił 485 tyś km i jeździłby dalej, gdyby nie to że został rozbity, a aktualnie 2.0HDI z przebiegiem 530 tyś km. Podobno z zawieszenia lecą pierdoły np. łączniki stabilizatora, które są tanie i łatwo je wymienić.
Znalazłem 406 2.0 + LPG za 4500zł z fajnym wyposażeniem.
[link do oferty na Olx wygasł]
Pytałem się o niego i miał naprawiane progi. Do wymiany łożysko górnego mocowania prawego przedniego amortyzatora i klocki hamulcowe przód kończą się. Trochę mnie te mocowanie amortyzatora martwi
Znalazłem 2 Hondy Civic:
I Golfa III [link do oferty na Olx wygasł]
Myślałem jeszcze o Lagunie I i Fiacie Brava.
Proszę o ocenę moich linków. Wiem jakie modele mogę dostać za te pieniądze, więc raczej proszę o wstawienie ciekawych ogłoszeń.