Samochód z LPG do ~6000 zł

28 Cze 2017, 17:52

Cześć. Szukam dla siebie pierwszego samochodu, najlepiej jeżeli byłby z LPG. Póki co myślałem nad A4 B5, Passatem B5, A3 8L (oczywiście wszystkie z 1.8t), Toledo II gen bądź też ewentulnie Civic VI. Nie wiem za czym się mam rozglądać, jedni mi piszą że na A4 to conajmniej budżet 10k muszę mieć żeby kupić cokolwiek co będzie jeździło a znowu później się dowiaduje że za 6/7k można w miarę dobry egzemplarz kupic. Dodam, że nie ma większego znaczenia czy kombi czy sedan.
uskke
Początkujący

Auto: Nie mam

28 Cze 2017, 17:53

uskke napisał(a):(oczywiście wszystkie z 1.8t)

Haha, nie ten budżet. Do 6k to ledwo dostaniesz 1.6 dobre.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Cze 2017, 17:55

Zapomniałbym dodać, budżet cały czas się zmienia. Jeżeli będzie taka potrzeba, będę podnieść budżet (do chociażby 8000 zł) jeżeli rzeczywiście byłoby warto.
uskke
Początkujący

28 Cze 2017, 20:10

Za 6k bierze się cokolwiek, co jest w najlepszym stanie, a nie wybrzydza się jeszcze nad silnikiem.
Skąd jesteś, to coś poszukamy.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Cze 2017, 20:27

1.8T to na pewno nie 6k,dodaj jakieś 2-3k.
A4 czy Passata się naszukasz w fajnym stanie,wiem co mówię.
Toledo II to minimum 8-9k no chyba że interesuje Cię 1.6 to nawet i za 6k kupisz.
Civic wypada najlepiej bo za 6k idzie znaleść ładną sztukę i jak dobrze poszukasz to znajdziesz coś z V-teciem (dynamiczny i oszczędny silniczek).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2017, 21:27

Dlatego też pisałem że jeżeli będzie warto to i dam te 8k.

Jestem z Poznania, myślę że tak w obrębie do 100km.
uskke
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...

29 Cze 2017, 00:14

Kilka linków:
[link do oferty na Olx wygasł] - zalatuje młodzikiem ale wygląda ok.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku,silnik co prawda lubi olej ale 4lata w jednych rękach więc być może nie ma tego problemu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - świeży gaz tylko pytanie jak długo wisi skoro piszę że gaz pół roczny od sierpnia..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - patrząc na kierownicę to przebieg jest sporo większy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2017, 22:13

Ten Peugot wygląda ciekawie. A co myślicie o Civicu VI 1.5 ale bez LPG? Bo z tego co widzę to te Hondy są na tyle oszczędne że bez LPG w kosztach wyjdzie prawie tyle samo co jakieś Audi/Peugot/cokolwiek innego z LPG.
uskke
Początkujący

29 Cze 2017, 23:06

Dolicz koszt oleju :mrgreen: :ok:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Cze 2017, 23:08

Powodzenia w szukaniu zadbanego Civica po młodym.
galakty
Forumowicz VIP

29 Cze 2017, 23:24

No bez przesady za 6k spokojnie kupi ładną VI zwłaszcza w 5furtkach albo w sedanie. 3D się zgodzę że może być ciężko.

Np takie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - u tego samego sprzedawcy co pierwszy.
Co prawda wszystkie sprowadzone i podpicowane na handel ale stoją pod nosem.
[link do oferty na Olx wygasł] - ta bardzo ciekawa.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2017, 00:56

A jak to jest z opłatami? (a dokładniej OC). Jeżeli kupię samochód z OC powiedzmy do marca 2018 roku to ubezpieczyciel wylicza nową składke? Czy jest szansa że nie będę musiał nic dopłacać?
uskke
Początkujący

01 Lip 2017, 07:20

Jak się zwrócisz o rekalkulację składki OC i dasz się w nią wkręcić ,to dopłacisz.

za Auto świat:
"Rekalkulacja składki to prawo ubezpieczyciela, ale nie obowiązek. Może on więc uczynić to, jeśli chce, albo tego nie robić, nawet jeśli nowy użytkownik auta oznacza wyższe ryzyko ubezpieczeniowe. W praktyce jedni ubezpieczyciele wykonują ponowną kalkulację składki, a inni robią to tylko na żądanie nowego właściciela samochodu."
:)

Co szukanego przez ciebie auta ,to naprawdę nie będzie tobie łatwo kupić czegoś w sensownym stanie na naszym nawet poznańskim (dużym przecież ) rynku aut używanych, jeśli to będą auta i modele jakie tutaj podałeś. Owszem ...A4 można kupić nawet za 3,5k... :o ale pytanie po co i czy o takie "auto" tobie chodzi..?
Na Twoim miejscu szukałbym tez innych modeli i aut w tej kasie. :yes:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

01 Lip 2017, 13:38

Dlatego właśnie zacząłem się rozglądać za Civicem VI Coupe, też mi się bardzo spodobał. I z tego co widzę to małe koszty utrzymania i silniki mało awaryjne.
uskke
Początkujący

01 Lip 2017, 21:23

Jak znajdziesz niezajechany egzemplarz, niestety większość zakatowana przez młodziki. Ale coś znajdziesz, kiedyś.
galakty
Forumowicz VIP