Samochód z USA

25 Paź 2009, 00:12

Witam Wszystkich!
Zacznę od pytania. Mój brat planuje zakup samochodu używanego. Ostatnio znajomy polecił mu sprowadzenie auta z USA przez stronę carpaka.com Tamten facet właśnie tak zrobił i zachwala tę firmę. Z tego co wiem, to faktycznie sprowadził całkiem przyzwoite auto w dobrej cenie. Strona też wygląda przyzwoicie i czytałem na jakimś forum pozytywne opinie o nich. Ale chcę spytać specjalistów (ja do takich niestety Boże nie należę) co sądzą o samochodach z USA? Nie chcę, żeby brat umoczył (choć czytałem w regulaminie, że te samochody wszystkie są porządnie sprawdzane). Opłaca się?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
winnetou
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

25 Paź 2009, 00:41

No wiesz, w USA same okazje, samochody mało jeżdżone, bezwypadkowe, z książkami serwisowymi i wszystkim tym, co głupi Polak połknie, tutaj mamy przykład:

http://bezwypadkowe.net/f69/bmw-325xi-e ... s-n-20491/

Polecam się zapoznać z całością dokładnie, obejrzeć zdjęcia, i poczytać opinie ludzi którzy szukali/sprowadzają samochody z USA.

Nie jest to oczywiście 100% aut, jednak za darmo nikt nic nie odda, chcesz jeździć dobrym samochodem musisz za niego dobrze zapłacić, a jak Cie nie stać na "dobrze" to kup troszkę gorszy, jednak pewniejszy..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

25 Paź 2009, 00:54

Dziękuję za linka - już wstępnie przeglądam. W zupełności zgodzę się, że za darmo nic nie ma. Ale też nie jest tak, że on chce to auto za darmo - trochę pieniędzy jednak planuje na to przeznaczyć. Z jednej strony człowiek nie może przewidzieć jak taki zakup się skończy, ale z drugiej sam mówisz, że nie można generalizować. W sumie jeśli będzie kupował używane auto w Polsce, to też nie można mieć pewności co do jakości... A tę stronę co podałem znasz? Coś o niej możesz powiedzieć?
winnetou
Nowicjusz

25 Paź 2009, 02:16

winnetou napisał(a):Dziękuję za linka - już wstępnie przeglądam. W zupełności zgodzę się, że za darmo nic nie ma. Ale też nie jest tak, że on chce to auto za darmo - trochę pieniędzy jednak planuje na to przeznaczyć. Z jednej strony człowiek nie może przewidzieć jak taki zakup się skończy, ale z drugiej sam mówisz, że nie można generalizować. W sumie jeśli będzie kupował używane auto w Polsce, to też nie można mieć pewności co do jakości... A tę stronę co podałem znasz? Coś o niej możesz powiedzieć?

O bezwypadkowe.net można powiedzieć dużo dobrego, raczej są tam solidne opinie o stanie aut które ludzie oglądali. A to że z USA sprowadzają samochody zwykle po wypadkach (i nie stłuczkach) nie jest nowiną i niestety trzeba na to bardzo uważać. Jak bym miał tam kupować to tylko być na miejscu, widzieć dany pojazd i szukać auta tym priorytetem co i w Polsce (właściciele, salon itp.) a wtedy cena auta nie dość że będzie dużo wyższa od okazji z giełdy to jeszcze cena transportu dużo wzrośnie..

Mimo wszystko życzę szczęścia i znalezienia dobrego samochodziku.

PS. Nie mówię że w PL i w ogóle w Europie będzie kolorowo, wszędzie trzeba uważać jednak ztąd będzie mniej ceregieli :)
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

27 Paź 2009, 12:59

Dziękuję za porady. W sumie, to możemy się skontaktować ze znajomymi w USA i mogą nam sprawdzić te auta - to faktycznie rozsądne rozwiązanie. A jeśli wszystko będzie ok, to chyba nie ma przeciwwskazań dla zakupu samochodu zza oceanu. Pozdrawiam!
winnetou
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...